‘Samsam’: En lille charmerende historie om en megetlille superhelts univers!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Et tv-program med samme navn, som kørte i 2 sæsoner fra 2007-2011, skabt af Serge Bloch og instrueret af Tanguy de Kermel, er blevet til forlægget til den nye franske computeranimerede familiefilm!

Historien handler om en lille dreng i en rød superhelte-dragt, som egentlig har alt, man kan ønske sig: Seje og søde superhelte forældre, venner, en samsam-bamse og et rumskib! Alligevel er der noget, som piner ham – han har endnu ikke opdaget sine superkræfter, og det er ikke særlig sjovt, når man ønsker at være som alle andre! Men da han bliver venner med den nye pige Mega, ser alt lige pludselig helt anderledes ud – bortset fra at hun også bærer en hemmelighed med sig.

‘SamSam’ bærer mange temaer, som almindelige børn kan spejle sig i, men samtidig kan de også dykke ind i et fantasiunivers, hvor alt er muligt, som fx at flyve rundt i rumskibslignende køretøjer, at have super-kræfter, osv.

Men selvom man har supergode forudsætninger, lige som SamSam, betyder det jo ikke automatisk, at livet består af lutter lagkage. Forældrene støtter ham, intet pres fra deres side og de giver ham tid til selv at opdage sine super-kræfter, men nogle gange er forældrenes indflydelse, selvom det er ment på bedste vis, begrænset, og så har man brug for venner, som kan hjælpe.

Også Megas univers er sjovt og godt beskrevet. Hun skal leve op til forældrenes præcise, men meget modstridende forventninger, uden at blive spurgt om, hvad hun egentlig selv har lyst til. Selvom emmet er alvorligt bliver det vist på en morsom måde – og hun er jo også en lille sej pige!

‘SamSam’ er en sød film, som indeholder lidt af det hele, selvfølgelig også spænding og action, men ikke for meget, perfekt tilpasset til ”vores små medborger”!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: