‘Miracle Workers: Dark Ages’: Skuffende sæson 2 til en ellers god sæson 1

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

I den første sæson af ‘Miracle Workers’ var vi på besøg hos Gud og hans engle. I sæson 2 tager vi en tur til Middelalderen.

I sæson 1 af ‘Miracle Workers’ vil Gud ødelægge jorden og udrydde mennesket og to engle må stoppe det ved at få to mennesker til at blive forelsket. I sæson 2 er vi tilbage i Middelalderen hvor Edward Shitshoveler bor med sin datter, Alexandra Shitshoveler og sin søn Mikey Shitshoveler. Som navnet antyder lever familien af at skrappe folks lort op. Men Alexandra er lidt klogere end alle de andre, rimeligt ubegavet beboer i byen, og drømmer om at komme væk og læse på universitetet. Samtidig bliver byen styret af den forfærdelige konge, kong Cragnoor, som mere er interesseret i at bekæmpe andre lande, end at tage sig af byen og hans godhjertet søn prins Chauncley.

Sæson 2 har derfor intet til fælles med sæson 1, udover at det er de samme skuespillere der er med. Steve Buschemi som spillede Gud i første sæson spiller her Edward Shitshoveler og Daniel Radcliffe og Geraldine Viswanathan som spillede de to engle spiller prins Chauncley og Alexandra Shitshoveler. Hele stilen i serien er lidt overgearet, og skuespillet, hos de fleste af skuespillerne, bliver derfor også lidt overgearet og hysterisk. Det gør desværre at det aldrig helt føles rigtigt hjerteligt og ender med at føles lidt overfladisk. Også fordi der er en komisk distance til alt, og jeg ved godt at det er en komedie serie, men i de øjeblikke hvor der er noget på spil bliver det simpelthen bare for overfladisk. Det gør også at man aldrig helt tror på de situationer som karaktererne kommer i.

På en måde virker det også som om serien har for meget fart på. Der er 10 afsnit med en spilletid på ca 20 minutter, men der er proppet så mange ting Ind i hvert afsnit at der aldrig rigtigt er noget den fordyber sig i og som seere bliver man aldrig rigtigt engageret. De overordnede plotlines er prince Chauncleys desperate behov for at blive accepteret af sin far og Alexandras frustationer over borgernes dumhed, men det bliver aldrig rigtigt engagerende.

Jeg kunne egentligt godt lide den første sæson af ‘Miracle Workers’. Jeg syntes den havde noget originalt og at den fungerede på rigtigt mange måder. Der var også noget mere hjerteligt i den, og på mange måder var skuespillet også bedre. Men for mig virker sæson 2 som om de for desperat har prøvet at lave en sjov serie. De fleste jokes omhandler noget med lort og penisser og efter man har hørt den femte joke i et enkelt afsnit om hvordan folk skal spise deres penisser, er det bare ikke sjovt mere. I det mindste var humoren i første sæson mere varieret og på et andet niveau.

Det er lidt overraskende, for manden bag serien er Simon Rich som b.la. også har skrevet Pixars ‘Inderst inde’ og afsnit af ‘Saturday Night Live’. ‘Inderst inde’ er for mig et lille mesterværk, så har svært ved at se hvordan man kan gå fra at være med til at skrive noget der er så perfekt og til noget som virkelig er plat.

Udover at være plat og lidt for desperat, så er serien også alt for forudsigelig. Jeg havde allerede i løbet af de første par afsnit regnede ud hvordan historien ville udfolde sig, og blev ekstremt skuffet da den endte præcis som jeg havde regnet med. Jeg havde egentligt håbet på noget mere forudsigelighed og nogle overraskelser.

Selvom det virker som om der er for meget den vil i hvert afsnit, i forhold til hvad serien kan klare, skal den dog have ros for at holde sig til korte afsnit og kun ti afsnit. Handlingen kan simpelthen ikke strække sig over længere tid, måske har skaberene bag også set at det er begrænset hvor mange af de samme platte jokes man kan genbruge.

Jeg kunne godt finde på at gense sæson 1 af ‘Miracle Workers’ men jeg må indrømme at jeg aldrig kommer til at se sæson 2 igen. Jeg fortryder en smule jeg begyndte på den, især fordi jeg havde rimeligt høje forventninger efter første sæson. Det var forventninger som desværre ikke blev indfriet, og hvis de fortsætter denne stil i en tredje sæson kommer jeg ikke til at se den.

‘Miracle Workers: Dark Ages’ kan ses på HBO Nordic

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=WIY1Ws6pbKs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: