‘Sommerdahl’: TV2 Charlies første danske krimiserie skuffer

Anmeldt af: Susanne Schatz

Efter flere orginale serier på tv2 og tv2 Zulu kommer Tv2 Charlie nu med deres første originale serie.

Baseret på den succesfulde bogserie ‘Sommerdahl’ og med et interessant cast – Peter Mygind (‘Taxa,’ ‘Nikolaj og Julie’), Laura Drasbæk (‘Lærkevej’), André Babikian (‘Livvagterne’) i hovedrollerne, i birollerne bl.a. Peter Gantzler (‘Taxa’), Julie Rudbæk (’29-32′), Lotte Andersen (‘Når støvet har lagt sig’) – burde det egentlig ikke gå galt! Ja, egentlig …

8 afsnit af 45 minutter – hvor 2 afsnit behandler en sag!

Helsingør, solskin, sølvbryllupsfest – Dan og Marianne Sommerdahl, begge to i den samme branche, han politiefterforsker, hun chefkriminaltekniker, fejrer deres kærlighed med familien! Men bag facaden lurer skuffelse, svigt og en forkert prioritering. Dan har svært ved at få politiarbejdet og familielivet til at hænge sammen – i hvert fald set med Mariannes øjne, der føler sig overset. Et godt liv, en vellykket datter, et hus med havudsigt og en båd er øjensynligt ikke nok, når nærkontakten mangler. Dan bliver konstant suget ind i sine efterforskninger, mens han tager kærligheden for givet.

En senere scene: Dan har glemt en middag med konen på en restaurant, hvor Marianne tilfældigt falder i snak med en gammel bekendt, hvor hun falder for hans opmærksomhed og begår en fejl.

Mariannes utroskab er enormt sårende for Dan, der plages af paranoia og jalousi, hvilket påvirker hans professionelle evner. Situationen forværres af, at Dans bedste ven og makker Flemming er Mariannes ekskæreste og fortrolige, hvilket udløser flere næsten skabagtige reaktioner på jobbet.

Jeg kan godt forstå det stress og ubehag, Dan oplever, når han permanent skal arbejde med den person, som han elsker og bliver såret af. Dan er en voksen mand – han er ambitiøs, succesfuld og med mange års erfaringer! Dog opfører han sig som en lille fornærmet dreng, trodsig og efter min mening meget uprofessionelt. Jeg synes det gør ham utroværdig og passer ikke sammen med rollen. Peter Mygind fungerer ikke i rollen, men jeg er ikke helt sikker på, om han bare er den forkerte til rollen eller om personinstruktionen ikke er god nok.

Men der er også andre ting, som slet ikke fungerer i serien: Det første afsnit var helt ok, ikke superspændende, men jeg fik håbet om at den kunne blive en hyggelig søndagsserie. Men allerede ved det 2. afsnit forsvandt håbet. Sagerne er objektiv set interessante, alligevel virker de delvis for konstruerede, forvirrende med alt for mange navne, uden man virkelig bliver introduceret til karaktererne. Det er uklart, hvor fokussen egentlig ligger: På Sommerdahls kaotiske privatliv eller på jagten efter gerningsmændene! De 2 handlingsstreger supplerer ikke hinanden, men til gengæld virker de kedelige og tilfældige.

Peter Gantzlers rolle er forholdsvis overflødig, hans passion for at bage kager og forsyne kollegerne med dem kunne egentlig være sjovt, men nej!

Alligevel stikker 2 biroller lidt frem: Den unge politibetjent Bellahøj (Julie Rudbæk) og Benjamin (Mathias Käki Jørgensen kendt fra ‘Norskov’) gør en positiv forskel, virker friske og overbevisende!

‘Sommerdahl’ er desværre en ret uheldig blanding af privatliv og kriminalstof, den fremstår kedelig og tung!

I betragtningen af at danskere har en tradition for at lave super-gode krimiserier krydret med det personlige (fx ‘Forbrydelsen’, ‘Rejseholdet’, ‘Broen’) er det virkelig synd, at det ikke lykkedes her – altså som overhovedet ikke.

‘Sommerdahl’ kan ses på Tv2 play

Sæson 1 har 8 afsnit med en spilletid på 45 minutter

Du kan se traileren her: https://www.facebook.com/watch/?v=1002155680170383

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: