‘Into the Night’: En intens og nervepirrende oplevelse

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Forestil dig at solen dræber og den eneste måde du kan overleve på er at flyve mod natten og holde dig fra solopgangen. Det er præmissen i Netflixs nyeste Sci-Fi/thrillerserie.

Et fly letter fra lufthavnen i Bruxelles med en gruppe mennesker som alle har forskellige mål med rejsen. Med om bord er også manden Terenzio som arbejder for NATO. Hans eneste formål med rejsen er at flyve mod vest, væk fra solopgangen, og for at få flyet til at ændre rute tager han den tidligere helikopterpilot Sylvie, kaptajnen Matthieu og resten af passagerne som gidsel og kræver at de flyder mod vest, da de vil blive dræbt når solen rammer dem. Passagerne om bord tror først ikke på ham, men da de lander i en lufthavnen i Skotland hvor de har forbindelse på deres telefoner igen, går sandheden op for dem. I Skotland møder de tre amerikanske soldater som bekræfter at solens stråler er dræbende. De skaffer sig ekstra benzin og forsyninger og tager soldaterne med sig. Deres eneste chance for at overleve er nu at flyve væk fra solopgangen og ind i natten.

‘Into the Night’ er en belgisk thriller baseret på bogen skrevet af Jacek Dukaj som også er forfatter og producer på serien. Serien er skabt at Jason George som også har skrevet afsnit af ‘Narcos’ og ‘The Blacklist’ og har været producer på filmen ‘Vice’ og udover de overstående serier har han også været producer på ‘Scandal’.

Man skal lige købe det præmis at solen nu er dræbende og at der ikke kommer nogen direkte forklaring på hvorfor solen er dræbende. Men når man har købt det så venter der en ret intens serie.
Størstedelen af serien foregår på flyet hvor passagerne og kaptajnen skal finde ud af at enes og skal holde sig i luften. Der kommer mange konflikter mellem de desperate mennesker og de må sammen prøve at finde den bedste måde at overleve på. Derudover er der også forskellige ting på flyet som skal fikses mens de er i luften. De må også individuelt finde ud af hvor langt de er villige til at gå for at overleve. Er de villige til at lade nogen, der kan true deres sikkerhed på flyet, til at blive tilbage i en lufthavn til den sikre død?

Mens vi følger deres overlevelse på flyet, får vi også baggrundshistorien på nogle af karaktererne, og i hvert afsnit er en af personerne i centrum. For mig fungerer det rigtigt godt at man løbende får ting at vide og at karaktererne langsomt udfolder sig for dig. Det gør også serien mere klaustrofobisk og intens at man ikke kender karaktererne rigtigt inden. Man ved ikke om en gemmer en stor hemmelighed eller ikke er så god som han først lader til at være. Den person man egentligt troede var en rigtigt fin fyr kan pludselig vise sig at være et dumt svin. Det gør karaktererne mere interessante og giver dem en vist dybde som virker realistisk og fængende.

Jeg syntes skuespillet er flot og de fleste skuespillere yder sit bedste. Jeg er dog mest imponeret over Laurent Capelluto der spiller Mathieu, Stefano Cassetti der spiller Terenzio og Jan Bijvoet der spiller den ældre mand Rik, som virkelig giver gode præstationer. Dog er enkelte af karakterene lidt anstrengende. B.l.a Alba Gaïa Bellugi der spiller en den unge influencer Ines og Regina Bikkinina der spiller Zara som er en ung russisk mor med en syg søn. Jeg syntes ikke de virker troværdige i de scener hvor de virkelig skal præstere.

Jeg så hele serien i en omgang. Det er ganske vist også en rimelig kort serie, med kun 6 afsnit. Men jeg blev virkelig grebet. Jeg syntes tiden fløj afsted og jeg investerede mig i de forskellige konflikter. Jeg investerede mig også i karaktererne og håbede hele vejen i serien at de ville overleve. For selvom nogle af dem viser sig at være yderst usympatiske, har de stadig en god side og man kan føle at de virkelig kæmper for at være gode.

‘Into the Night’ er ikke den flotteste serie. Selvom så meget af tiden foregår på et fly er de fleste scener dog fint filmet og er underbygget af intens musik og et meget mørkt look. Men nogle af billederne er ret grynet, og nogle af de forskellige effekter, f.eks. når man ser ned på jorden eller brændende fly, er ikke det mest overbevisende jeg har set. Det ligner nogle gange noget som ikke er helt færdigt. Det er en skam, men samtidig er der noget også den grynede stil som gør serien mere intens og klaustrofobisk.

Jeg elsker også det uforudsigelige i serien. Jeg har ingen ide om hvor serien er på vej hen og hvad der vil ske i afsnittene eller hvordan karaktererne reagerer. Det gør også virkelig serien ekstra intens da man aldrig føler sig helt sikker.

Det irriterede mig en smule da jeg startede med at se serien på Netflix at den automatisk begyndte med engelske stemmer indtil jeg fik ændret det. Og så syntes jeg også slutningen er en smule skuffende og antiklimatisk. Men som det ser ud nu kommer der nok se sæson 2 og den vil jeg bestemt se, ligesom jeg også tror at jeg kunne finde på at se sæson 1 igen.

‘Into the Night’ kan ses på Netflix

Sæsonen har 6 afsnit med en spilletid på ca 40 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=ZGosoC7q_po

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: