‘Mellem os’: Forventningsglæde – skuffelse – overraskelse!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Vores anmelder havde meget blandet oplevelser med denne serie, men ender alligevel med at smide en anbefaling efter den.

Serien kan simpelthen ikke bedre beskrives!

Jeg så, at Lærke Winther og Lars Brygman er med, hvilket burde garantere for en vis kvalitet! Eller ej.

Desværre må jeg sige, at jeg sjældent har oplevet så fuldstændig uinteressante karakterere! I de første par afsnit begyndte jeg at falde af og kede mig – det var virkelig en anstrengelse at komme igennem. Heller ikke Lars Brygman som psykoterapeut i sin kolonihave-klinik kunne gøre en positiv forskel – hans rolle er ikke bærende eller rettere sagt stor nok – men det bliver bedre.

Plottet er egentlig ikke dårligt: 2 bedste veninder – Nanna (L. Winther) og Merete (Agnes Kittelsen) – starter sammen et firma, men befinder sig ellers i livet på forskellige steder. Nanna er kæreste med en yngre fyr og ønsker sig at få et barn, men drømmen bliver smadret af, at han er steril. Merete er flyttet fra Norge til København, med manden og deres blinde søn, for at være til stede ift. firmaet. Men hun har undervurderet hvilke omkostninger der følger med en hjemmegående kæreste – kærligheden er truet af kollaps.

Den norske skuespiller Nicolai Cleve Broch og manusforfatter Ole Marius Araldsen – er seriens skaber og prøvede at finde en balance med det norske og danske, at forene to alligevel forskellige mentaliteter. Jeg synes det fungerede mindre godt, og det var også en del af min irritation! Jeg var ligeglad med hovedpersonernes adfærd, deres måde at være på, hvorfor de handlede som de gjorde! Der var ikke noget som rørte mig, udløste nogle følelser – ret mærkeligt ift. temaet omkring parforholdsproblemer – noget vi alle kender til, ikke også!?

I hvert fald tog jeg en pause efter 3 afsnit pga. af manglende lyst, jeg kom hverken til at savne serien eller til at blive nysgerrig på fortsættelsen. Det hele var simpelthen lige meget! Jeg valgte efter et stykke tid alligevel at se resten af serien.

Og så skete der noget, som jeg slet ikke har regnet med! Fuldkommen uden positive forventninger genstartede jeg ‘Mellem os’, og lige pludselig var der kommet mere ”kød” på karaktererne og deres kvaler med kærligheden: Mere sammenhæng, flere følelser, mere drama, flere facetter! Nu begyndte sammenspillet at fungere – handlingen blev meget mere interessant med flere overraskende vendinger! Måske det hænger sammen med skiftet af instruktøren?

Det er fx ikke nemt at være tæt på ”lukketiden” ift. at få børn, når man ikke kan blive enig med kæresten, hvordan det skal løses – adoption, kunstig befrugtning eller droppe ønsket om børn? Eller hvordan en mand håndterer at blive nedgraderet til”husmor”, når man tidligere har haft en karriere som fotograf, men kan ikke få fodfæstet i det nye land – som det sker for Meretes mand!

Dilemmaer og udfordringer er blevet forståelige, og som tilskuer kan man følge med og sætte sig ind i situationerne. Og specielt i det sidste afsnit blev det næsten ubehageligt – på en interessant og intens måde – at være med i det drama, som hovedpersonerne er havnet i.

Slutningen er oplagt til en anden sæson – jeg håber på at det kommer og glæder mig allerede til det!

Hvis man er tålmodig at prøver at komme igennem de 8 afsnit (á ca. 30-40 minutter), så får man faktisk en ”belønning” – en god serie-oplevelse! OBS: Måske skal den ses uden alt for lange pauser!

I de første 3 afsnit var jeg nede på maks. 2 stjerner, mens jeg nu opjusterer til 4.

‘Mellem os’ kan ses på Tv2play

1.sæson har 8 afsnit med en spilletid på 30-40 minutter

Du kan se traileren her: https://www.facebook.com/watch/?v=619157755287146

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: