‘Killing Eve’: Tredje sæson mangler de forgange sæsoners højspændte originalitet

Anmeldt af: Charlotte Philips

Endnu en omgang had-kærlighed ruller over skærmen i denne epoke af det britiske katten efter musen-drama.

Anmeldelsen dækker afsnit 1-4

Sidste sæson af ‘Killing Eve’ sluttede dramatisk med, at Villanelle (Jodie Comer) i Italien skød Eve (Sandra Oh). I denne sæson ser vi en falleret udgave af den overlevende Eve, som – med et nyfunden had i bagagen til Villanelle – efter skudepisoden har forladt MI6 og nu arbejder på en kinesisk restaurant tilbage i England. Efter dødsfaldet af én af hendes venner kommer Eve ind i en nedadgående spiral. I Italien er en modvillig Villanelle blevet taget under vingerne af sin tidligere ‘coach’, den tidligere lejemorder Dasha (Harriet Walter). Villanelle har aspirationer om at bevæge sig højere op i hierarkiet hos ‘The Twelve’ som en såkaldt ‘Keeper’, men ønsket om at finde sin familie samt en besværlig Konstantin (Kim Bodnia) gør det ikke let. Og forholdet mellem Eve og Villanelle bliver kun mere intenst i denne sæson, når Dasha implicerer Villanelle i et bestialsk mord, som påvirker Eve dramatisk.

De første to sæsoner af ‘Killing Eve’ har været utroligt populære, og den gensidige besættelse mellem seriens to hovedpersoner i et katten efter musen-plot har været underholdende og original. Denne tredje sæson har dog en anden stemning, idet Eve ikke længere, i kraft af sit stop hos MI6, begærer at fange Villanelle. Begærer hende gør hun dog stadig trods ihærdig benægtelse. Sæsonens nye eksistentielle kemi er altså noget, man lige skal vende sig til. Personligt savner jeg jagten, men lidt af dette element får vi dog i kraft af Villanelles jagt efter Eve, efter hun til stor overraskelse erfarer, at Eve har overlevet.

Sæsonens plot føles vagt, og dets tempo er utroligt træg. Jeg skal fire afsnit ind i sæsonen før noget super interessant sker, og jeg synes faktisk, at jeg kæmpede mig en smule igennem de første afsnit. Jeg savner katten efter musen-plottet og det intense drama mellem Eve og Villanelle samt Villanelles farverige lejemord rundt omkring i verden. Der mangler altså fremgang, en rød tråd og mere mening med sæsonen, som indtil videre for det meste har været vag og langsom. Fjerde afsnit opvejer dog en del for de første tre afsnits kedsommelighed, hvorfor jeg krydser fingre for, at resten af sæsonen ligeså skruer op for spændingen og fortælletempoet.

Karakteriseringen af vores hovedpersoner portrætterer en vifte af nye træk, og mindre roller som f.eks. Carolyn viser nye sider af selv, hvilket jeg, i Carolyns tilfælde, synes er forfriskende, idet karakteren i de tidligere sæsoner har fremstået lidt ‘flad’ og arrogant. Desværre keder jeg mig lidt i forhold til Eves karakter; hun har nærmest givet op og er stagneret. Jeg ved ikke, hvad hendes mål er, og fire afsnit inde i sæsonen keder hendes karakter mig lidt. Villanelles karakter viser nye bløde sider, da vi ser, at hun ønsker genfinde sin familie i Rusland. Det virker en smule ude af karakter for hende, og sammen med hendes ambitioner om at blive en ‘keeper’, så virker hendes mål en smule tvetydige. Alt i alt er jeg ikke imponeret over karakteriseringen af vores to hovedroller i denne sæson.

Trods en mindreværdig karakterisering af visse karakterer er skuespillet for det meste fejlfrit og troværdigt, specielt den nye karakter, Dasha, som bliver spillet overbevisende af Dame Harriet Walter, der bringer autenticitet til rollen. Andre nye karakterer virker unødvendige og lettere kedelige, og der mangler en intention og plan for dem, som giver mening. Derudover skal danske Kim Bodnia nævnes, for hans præstationer er fortsat underholdende, når han som den russiske Konstantin portrætterer en faderfigur for den sociopatiske Villanelle.

‘Killing Eve’ er som vanlig en flot produceret serie, som, i kraft af et matchende og velvalgt lydspor, understreger seriens stilmæssige fingeraftryk, som fremstår utroligt velpoleret. Desværre er plottet og karakteriseringerne mangelfulde, hvorfor tredje sæson indtil videre ikke kan måle sig med de foregående to sæsoner, som jeg nød til fulde. Det bliver spændende at se, hvor resten af tredje sæson tager os hen; forhåbentlig bliver det kun bedre. ‘Killing Eve’ får tre store Chaplins.

‘Killing Eve’ sæson 3 kan ses på Hbo Nordic

3.sæson får 8 afsnit med en spilletid på ca 45 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=QMOWANiWRkQ

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: