‘Enten/Eller’: Yousees første romantiske serie er sjov og interessant!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Med serier som ‘Sunday’, ’32’, ‘Limboland’ og ‘Enten/Eller’ må vi til at se på Xee som en spændende ny serieplatform med originale serier.

Maja og William mødes tilfældigt i byen og havner i sengen sammen – en ikke usædvanlig hændelse! En akavet stemning den næste morgen: spørgsmålet om man giver mobilnummeret til den anden, hvem skriver eller ringer først, – ”hverdagsproblemer”, som mange kender!

Men forskellen i ‘Enten/Eller’ er, at de to ikke kun er ”almindelige” unge mennesker. Tværtimod: De er ambitiøse ungdomspolitikere og lige i gang med valgkampagnen, bare fra hver sin ende af det politiske spektrum! Er det noget, der lade sig gøre?

Jeg kan godt lide, at serien veksler mellem scener fra nuet i deres respektive politiske hverdag og mellem deres mere fortidige intime møder. Lige som nogle gange i virkeligheden: Man har sin hverdag, og lige pludselig dukker noget op, bare for et splitsekund og påvirker én! I dette tilfælde: Tanker om deres første nat, som efterlader begge med flere følelser, end de egentlig har regnet med! Og hvad nu?

Det er interessant at få indblik i den politiske verden, specielt da det drejer sig om ungdomspolitikere. Det er sjovt at se forskellen mellem den idealistiske socialist Maja og den ultraliberale CBS-studerende William – en større modsætning findes ikke! Men det centrale mål for begge er, at de jager politisk succes, hvilket kræver en maksimal indsats – hvor romantik er forstyrende! Hvor langt skal, eller rettere sagt vil, man gå for at opnå sit politiske mål? Udfordringen er at være troværdig, autentisk og være én person, som potentielle vælgere kan spejle sig i!

Begge bærer på en hemmelighed, der kan true deres poltiske ambitioner – det vil de helst skjule, fordi de er bange for at der kommer et plet på det politiske glansbillede, de har opbygget omkring dem selv! Noget der komplicerer deres spirende forhold. Chancen for at være med i en politisk debat i Aftenshowet synes at være en drøm og en kæmpe chance! Præcis i denne scene bliver det helt tydeligt, hvilke udfordringer Maja og William står overfor – på alle planer.

Kærlighed fungerer kun, hvis man åbner op overfor hinanden, men det er også farligt – man bliver nemlig sårbar! En ”farlig” fortrolighed i de forkerte hænder, kan ødelægge alt!

‘Enten/Eller’ er skabt af Christian Vangsgaard og Malthe Koch, Martin Winther er instruktør og manuskriptforfatter. Vi møder mange nye skuespillere, som fx Nikolaj Dencker Schmidt (William; kendt fra ‘Håbet’) og Emilie Kruse (Maja; kendt bl.a. fra ‘Dicte’), men også nogle ”veteraner” som Troels Lyby (politiker) og Pernille Højmark (Williams mor) – alle et godt og velfungerede valg! De er troværdige i rollerne og i sammenspillet!

Selvom de 8 afsnit er korte (mellem 22-25 minutter) får man meget med, facetterne og detaljerne vises på en god måde: Hvem hovedpersonerne er, hvilke personlige issues de har, man får rigeligt informationer (måske undervejs lidt for mange) om deres arbejde, og det går også lidt i dybden uden at grave hele baggrundhistorieren op – det er ikke nødvendigt, man forstår det alligevel!

Hovedkaraktererne, men specielt bi-karakteren Majas veninde, er interessante og søde, så at jeg fik lyst til at følge med og at få mere at vide om dem! Serien er charmerende, aldrig kedelig og en blanding af let underholdning med nok alvor i!

Det betaler sig i høj grad at følge Yousee-serierne!

‘Enten/Eller’ kan ses på yousee.dk

1.sæson har 8 afsnit med en spilletid på ca 25 minutter

Du kan se traileren her: https://www.facebook.com/watch/?v=581132046060576

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: