‘What we do in the Shadows’: Gensyn med vampyrkollektivet

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Det er nu tid til et gensyn med alles yndlings vampyrkollektiv i anden sæson af ‘What We Do In The Shadows’.

Næsten alt er som det plejer i vampyrkollektivet for vampyrerne Nando, Laszlo og Nadja som bor med deres tjener Guillermo og energivampyren Colin Robinson. vampyrerne bliver dog ofte besøgt af vampyrattentatmand der forsøger at dræbe dem, vores vampyrer ved det bare ikke, for Guillermo er blevet vampyrdræber som dræber alle de attentatmænd der forsøger at dræbe hans mestre. Samtidig leder Nando, Laszlo og Nadja efter en ny menneskelig tjener, men forskellige ting har gjort at alle deres seneste tjenere er døde. Da deres meget vellidte nye tjener Topher dør vælger de at få ham genoplevet og han vender tilbage til dem som en zombie. De bliver desværre hurtigt trætte af ham og slår ham ihjel. Men de får ikke ro længe, for derefter bliver huset igen udsat for ubudne gæster, da deres hus bliver besat af spøgelser, b.la. Nadjas gamle elsker Jesk og Nandos gamle ven John.

‘What we do in the Shadows’ er baseret på filmen som kom i 2014 der var skrevet og instrueret af Taika Waititi og Jermaine Clement. Pågrund af filmens store succes kom første sæson af serien i 2019 som levede op til filmen, selvom det var helt nye karakterer man følger. De to mænd har også produceret serien, har instrueret et par afsnit og har endda også medvirket i et enkelt afsnit i første sæson.

Det gør ikke noget for mig at man møder nye karakterer, da karaktererne i serien er super charmerende og er et underholdende selskab. Der er noget utroligt sødt over karaktererne som konstant kommer ud for uheldige situationer, og som ikke er de skarpeste knive i skuffen. Mange vil måske ligefrem sige at de er ubegavet. Men kombination af det ekstremt ubegavet og de meget sympatiske karakterer er virkelig hjertet i serien.

Det er et rimeligt lille cast der er med, da man primært bare er hos vampyrerne i deres kollektiv og så dukker der folk op indimellem udefra. Men kemien mellem Kayvan Nowak, Matt Berry, Natasia Demetriou som spiller de tre vampyrer, Harvey Guillén som spiller Guillermo og Mark Proksch der spiller Colin Robinson er virkelig god. Siden hele serien er bygget op omkring disse karakterer er det ret vigtigt at de fungerer og lige her er der ikke en finger at sætte på det.

Serien er lavet som en mokumentar, hvor det er et filmcrew som følger vampyrerne i deres dagligdag og hvor karakterne taler direkte til kameraet. Det kan nemt faldet til jorden, men her fungerer det ganske fint. Det samme blev benyttet i filmen og jeg syntes det er fedt at de har valgt at gøre det samme her også.

Der er dog ikke sket så meget siden sæson 1 af serien og den nye sæson fortsætter meget i samme spor. Humoren er den samme, karaktererne er de samme og hele stilen er det samme. Der er ikke rigtigt sket nogle udvikling siden sæson 1 og selvom det er underholdene og velfungerende, føles det nu ikke så nyt og anderledes. Man vil gerne se dem måske udvikle lidt eller prøve at lege lidt med nogle flere ting, men det bliver der ikke gjort.

Jeg begynder lidt at tvivle på om formattet kan holde til en hel sæson 2 uden at det begynder at blive ensformigt og kedeligt. Jeg fik denne følelse da jeg så afsnit 2 og allerede her begyndte jeg at ønske at de prøvede noget mere nyt. Der har længe været snak om at der vil komme en serie med den bande af varulve som er med i filmudgaven af ‘What we do in the Shadows’. Efter at have set de første afsnit af sæson 2 havde jeg egentligt ønsket at de ville fortælle varulvenes historie, eller nogle nye karakterer, istedet for at gå videre med karaktererne fra sæson 1.

‘What we do in the Shadows’ kan ses på HBO

Anden sæson af serien har 10 afsnit med en spilletid på ca. 25 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=3wAU2kcqZDk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: