’32’: Helt enkelt – og helt genialt!

Anmeldt af: Susanne Schatz

En kortformats komedieserie som startede på DR, har i de seneste par år været en af de mest populære, og omtalte serier i landet.

Nej, det drejer sig hverken om tøj-eller skostørrelser, men til gengæld står ”32” for alderen 32. Serien belyser de udfordringer som folk i slut 20erne og begyndelsen 30erne går rundt med! Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag er hovedpersonerne og skaberne af comedy-serien. For dem selv er serien en slags ”terapi”, og for alle dem, som fulgte med i de 4 sæsoner (fra ”29” af) var det – forhåbentlig, lige som det var det for mig – en morsom og fornøjende oplevelse!

Serien startede på DR og sluttede indtil videre på Xee. Altid på jagt efter nye danske serier fandt jeg helt tilfældigt ”29” på dr.dk, og selvom jeg ikke rigtigt vidste, hvad jeg kunne forvente; og heller ikke er glad for serier med så korte afsnit (15-20 minutter) – tændte jeg lige med det samme på konceptet.

Julie og Jesper fungerer utrolig godt sammen, selvom de synes at være ret forskellige. De har af en særlig kemi og fortrolighed i deres sammenspil, og derudover er de ikke bange for at lege med kønsklicheer og ”dumme sig” på en charmerende måde, men uden at ”sælge” hinanden. Egentlig tror man næsten, at deres hverdag er filmet af et kamerateam.

Hovedpersoner lige som bipersoner er valgt med sikker hånd, og de har alle en fin fornemmelse for nuancer. Fx er Mette Horn herlig i rollen som Jespers kærlige, men alligevel pinlige mor, som stadigvæk ser ham som lille dreng, bl.a. når de køber tøj sammen. Julie og Jespers venner er en dejlig blanding af kendte (fx Julie Christensen) og nye talenter, som alle er sympatiske og troværdige.

Man får det hele, og mange vigtige emner bliver behandlet: Kærlighedssorger; spørgsmålet om piger og fyre kan nøjes med at være venner; hvad der sker, hvis en af dem alligevel får en kæreste; løsrivningsprocessen fra forældrene; uddannelse; hvad er med karrieren og er man egentlig parat til at blive forældre.

Hver sæson rummer aspekter af processen mod at blive voksen, fyldt med ambivalens, usikkerhed og de store spørgsmåls i livet. Man føler aldrig, at de serveres som moralske budskaber, men at det vises, hvordan helt almindelige mennesker tackler udfordringerne, hvad det betyder på en personlig plan, hvilke konsekvenser og omkostninger det har.

Nogle gange rystede jeg hovedet og tænkte ”Oh nej, det gør hun simpelthen ikke!” eller ”Hvordan kan hun forvente det?” eller ”Hvorfor tager han sig ikke sammen?” eller … Selvom jeg ikke umiddelbar længere befinder mig i målgruppen havde jeg ingen problemer med at følge og føle med karaktererne. Jeg følte mig engageret, rørt, men først og fremmest underholdt – jeg kunne slet ikke få nok!

Jeg har bevidst fravalgt at beskrive de enkelte sæsoner, fordi jeg synes man skal kaste sig ud i dem. Det ville tage for meget af spændingen og af de små overraskelser undervejs, specielt i betragtningen af at afsnittene er så korte og pointerede.

Der er en god grund til, at de har fået TV-prisen og en Robert – serien udviklede sig til en kæmpe hit. Ellers afslører Xee, at der kommer en 5. sæson, som selvfølgelig skal hedde ”33”! Jeg er fan af Julie og Jesper og af deres interessante, afbalancerede og morsomme generationsportræt! Og jeg glæder mig til et gensyn.

’32’ kan ses på yousee.dk

Sæson 4 har 10 afsnit med en spilletid på ca. 20 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=gPtaO6fkCH0

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: