‘Tales from the Loop’: Primes nyeste scifi-serie

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Enkelte lyspunkter og gode skuespilspræstationer i ‘Tales from the Loop’ er ikke nok til at redde hele serien.

Ovenpå the Loop, som er en maskine der er udviklet til at undersøge mysterierne i universet, bor der en gruppe mennesker i en lille by. Vi følger i ‘Tales from the Loop’ primært familien Willard, som består af forældrene Loretta og George, deres to sønner Jakob og Cole og besteforældrene Russ og Klara, men vi følger også andre af personerne i byen. Bedstefaderen Russ er leder af the Loop, mens moderen Loretta og de fleste andre i byen arbejder under jorden for the Loop. Der sker underlige og uforklarlige ting i byen, b.la. er der et afsnit om tidsrejse, ombytning af personligheder og et om at stoppe tiden – fælles for alle episoderne er at det får konsekvenser får de involverede.

‘Tales from the Loop’ er baseret på science fiktion bogserien af samme navn skrevet af svenske Simon Stålenhag. Bøgerne er blevet beskrevet som nogle af de bedste science fiktion bøger, med enestående smukke billeder. Så selvfølgelig skulle der på et tidspunkt komme en serieversion af historierne.

I hvert afsnit af ‘Tales from the Loop’ er der en ny historie, hvor det ikke er i alle afsnittene at der er en handling som hænger direkte sammen. Det overordnede som binder de forskellige afsnit sammen er personerne som er med, og i et par af afsnittene har de tidligere afsnit også betydning for handlingen.

At historien i de forskellige afsnit er så forskellige gør desværre også at der er nogle afsnit som ikke er så gode. Serien starter ellers godt ud med de første to afsnit som er virkelig gode, efterfulgt af et afsnit som også er godt. Derefter falder afsnittene desværre meget i kvalitet og de næste fire afsnit skuffer. Ingen af afsnittene formår rigtigt at blive medrivende og føles bare lange og ligegyldige. Det er først ved det 8. og sidste afsnit at der igen er noget interessant som lever op til de tre første afsnit.

Mit yndlingsafsnit er nok det andet afsnit hvor Jakob skifter krop med sin ven Danny. Ligesom resten af afsnittene har afsnittet et mørke som er super fedt og den leger med nogle moralske dilemmaer som i dette afsnit bliver rigtigt interessante. Det er også det som gør de tre første og det sidste afsnit rigtigt interessante.

Hvert afsnit har haft en ny instruktør, b.la. har Jodie Foster instrueret det sidste afsnit og Ti West, som ellers mest er kendt for at instruere gysere, har instrueret seriens 7. Afsnit. Der er også et touch af Pixar da Andrew Stanton, som instruerede ‘Find Nemo’ og ‘Wall-E’, har instrueret det 3.afsnit. Det er ikke til at sige om alle disse forskellige instruktører er skyld i at afsnittene svinger så meget i kvalitet, men det er et godt bud.

Noget som dog går igen igennem alle afsnittene er det visuelle udtryk og look. Det er rigtigt fedt, med nogle meget flotte billeder og imponerende effekter. Men jeg tænker ikke her at instruktørene har haft så mange friheder til at bestemme looket, da serien jo er baseret på en illustreret bog og looket i serien forsøger at ramme det samme visuelle som gør bøgerne så specielle.

Idemanden bag serien er Nathaniel Halpern som er en erfaren seriemand. Han har b.la. skrevet afsnit til ‘Legion’ og ‘Killing’, som er den amerikanske udgave af den danske ‘Forbrydelsen’. Derudover har han også skrevet de fleste afsnit på ‘Tales form the Loop’. Udover at samle en imponerende gruppe af instruktører, har han også fået et ret godt cast samlet.

Jonathan Pryce, der tidligere i år var nomineret til en oscar for sin rolle i ‘Two Popes’, spiller bedstefaderen Russ, Rebecca Hall spiller Loretta og George Schneider spiller George. De spiller alle godt her, men af de voksne skuespillere er det klar Rebecca Hall som er bedst. Hun spiler med en dybde som rammer stemningen i serien godt og formår at give en præstation som er oprigtigt rørende. Det gør Jonathan Pryce også, men han er altid god. Han er dog ikke så meget med som de andre skuespillere, da han kun er med i fire af afsnittene. Desværre er han savnet i de andre afsnit.

Serien er også fuld med børneskuespillere, som i mine øjne leverer de bedste præstationer. Brødreparret Jakob og Cole som bliver spillet af Daniel Zolghadri og Duncan Joiner stjæler alle scener de er med i og leverer præstationer som er intense og rørende.

‘Tales from the Loop’ minder på mange måder rigtigt meget om ‘Black Mirror’. Både i de emner de berør men også i stemningen og opbygning. Og ligesom i ‘Black mirror’ er problemet i ‘Tales from the Loop’ desværre de svagere afsnit. Det ender også med at trække bedømmelsen af serien ned, selvom jeg dog varmt vil anbefale de tre første og det sidste afsnit, som man sagtens kan se enkeltstående.

‘Tales from the Loop’ kan ses på Amazonprime

Serien har 8 afsnit med en spilletid på ca. 50 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=1htuNZp82Ck

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: