‘Coffee & Kareem’: IKKE en familiefilm

Anmeldt af: Mathilde Bolt

Coffee & Kareem’ er en hylende morsom komediefilm, som sætter spot på det akavede forhold mellem en ung knægt og hans mors nye kæreste, og viser os, hvad der kan ske, når tingene går skævt – meget skævt.

Filmens voksne hovedperson, James Coffee (Ed Helms), er en kaukasisk politibetjent i Detroit hvor kriminalitet er dagligdag. Enhver der har fulgt lidt med i fx Michael Moores mange dokumentarfilm vil således vide, at byen er et sted, hvor både betjente og kriminelle arbejder med livet som indsats, og som vi også får at se i filmen, ved man aldrig, hvornår man bliver filmet. Coffee er kæreste med en afroamerikansk kvinde, Vanessa Manning (Taraji P. Henson), der har en 12-årig søn ved navn Kareem (Terrence Little Gardenhigh). Ligesom alle andre mødre ønsker Vanessa, at hendes nye kæreste og hendes søn skal lære hinanden at kende og have et godt forhold. Derfor får Coffee til opgave at hente Kareem fra skole, men herfra stikker det helt af, for Kareem er ikke vild med, at hans mor har fået en ny kæreste.

‘Coffee & Kareem’ ligner, til at starte med, en helt almindelig hyggelig familiefilm om et spirende venskab mellem de to hovedpersoner. Det er imidlertid ikke tilfældet. Filmen er sjov og enormt underholdende, netop på grund af, at den er så upassende, fuld af bandeord, vold og action. Kareems replikker er så profane, at jeg på ingen måde vil gentage dem på skrift og jeg kan derfor godt undre mig over, at hans mor har givet ham lov til at være så grov i munden på film. Lad mig sige det sådan: Han er for ung til at se filmen, som har fået aldersbegrænsningen 16+, så I kan sikkert selv gætte, hvor voldsom sprogbruget er.

Terrence Little Gardenhigh, der spiller Kareem, har før været med i Nikelodeons ‘Henry Danger’, men dette er hans første store film, hvor han spiller overfor kendte navne som Taraji P. Henson og Ed Helms, der både er hovedrolleindehaver og producer på filmen. På trods af Terrences manglende erfaring med det store lærred, så kan han sagtens give de voksne kamp til stregen og det bliver spændende at se, hvad hans næste projekt bliver.

Instruktøren på filmen er canadiske Michael Dowse, som sidste år instruerede komediefilmen ‘Stuber’, hvor der også var en politibetjent i en af hovedrollerne. Skuespiller og komiker Ed Helms, der er særligt kendt for sin rolle i trilogien ‘Tømmermænd i Vegas’, bruger – ligesom i førnævnte tømmermænds-film – sin evne til at være selvironisk til UG i denne film. Ed er i øvrigt en enormt produktiv skuespiller, der har været med i en lang række film, tv-produktioner og endda musik-videoer. De øvrige skuespillere lever sig også tydeligvis ind i historien, og der er derfor ingen svage led i filmens ensemble.

Filmen er fuld af effektlyde, særligt i form af et større antal skud med pistoler og andre skydevåben, samt enkelte eksplosioner, hvilket er passende i enhver actionfilm med respekt for sig selv. Lydene er en smule overdrevet, så de passer med filmens komiske tema.

‘Coffee & Kareem’ er en voksenfilm, som udefra ligner en familiefilm, og den kombination er bestemt ikke for alle. Jeg synes resultatet er virkelig morsomt og det er en god film at sætte på, når man bare gerne vil underholdes. Vi danskere elsker tilsyneladende sort og upassende humor, da ‘Coffee & Kareem’ lige nu er nr. 7 på Netflixs top-10-liste, hvor også mesterværket ‘Unorthodox’ og den populære miniserie om ‘Tiger King’ optræder.

‘Coffee & Kareem’ kan ses på Netflix

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: