'Liar': Hvor godt kender du egentligt dem du tror du kender bedst?

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Dramaet omkring Laura og Andrew fortsætter i en længe ventet 2.sæson af den britiske serie ‘Liar’.

Inden du læser videre vil jeg advare om at der er nogle meget afslørende spoilers fra sæson 1.

I sæson 1 af ‘Liar’ møder lærerinden Laura Nielson den velrespekteret læge og enkemand Andrew Earlham. De går på en date og alt virker til at være godt imellem dem. Det er lige indtil Laura beskylder Andrew for at have givet hendes stoffer og voldtaget hende. I sæson 2 er Andrew blevet fundet død i et sumpområde og efterforskningen af hans mord begynder. Da han har voldtaget Laura er hun derfor også mistænkt for mordet, og må overfor efterforskerene og andre overbevise dem om sin uskyld. Samtidig med efterforskningen ser vi også en sidehistorie med Andrew mens ham og hans kone er i live og vi får baggrundshistorien om hvordan han endte med at blive lægen der gav kvinder stoffer og voldtog dem.

Jeg var ret vild med sæson 1 af ‘Liar’. I serien så man sagen fra begge sider, både fra Andrews side som nægtede sig skyldig, og fra Lauras side som ville gøre alt for at bevise hun talte sandt. Det var en interessant opbygning, hvor seeren sad i uvished hele vejen igennem serien. Havde Laura ret i sine beskyldninger eller var hun mental ustabil og prøvede at ødelægge Andrews karriere? Og var Andrew en farlig voldtægtsmand eller var han et uskyldigt offer?

Sæson 2 af ‘Liar’ har lidt det samme. Man sidder som seere og er i tvivl om Lauras uskyld i Andrews mord. Stille og roligt i serien begynder Lauras tætteste også at tvivle på hendes uskyld, og ligesom i sæson 1 må Laura kæmpe alene for at vise at hun ikke lyver.
Sidehistorien med Andrew er også interessant, for hvordan kan en respekteret læge og familiefar ende med at få at kick ud af at misbruge unge kvinder.

Joanne Froggatt, som måske er mest kendt fra ‘Downton Abbey’, spiller Laura og Ioan Gruffud, som har lavet en del serier og har haft biroller i film, spiller Andrew. De har ikke så mange scener sammen i denne sæson, men den kemi som de havde i første sæson fortsætter også her. De er virkelig gode, også overfor de andre skuespillere i serien.

Jeg må indrømme at jeg havde regnet med at Froggatt vil blive nomineret til mange priser for hendes præstation, men af en eller underlig grund blev første sæson ikke nomineret til noget.
Castingen af de to, og resten af castet er også perfekt. Det er hele vejen igennem serien fyldt med stærke skuespilspræstationer, som gør at man engagerer sig i personerne og føler med dem.

Musikken skal også fremhæves. Det giver en fed stemning til serien og understøtter det lidt dystre og mørket. På en underlig måde er det med til at gøre Andrew mere uhyggelig, og det kan også gøre at man betvivler Lauras troværdighed.

‘Liar’ er en britisk serie som er skabt af Harry og Jack Williams der har en lang række britiske og amerikanske serier bag sig. De er b.la. også producere på den lige nu meget populære komedieserie ‘Fleabag’, og har deruover også skrevet en række serier. De forstår at bygge en krimiserie op så serien ikke giver for meget og gør hvad den skal for at holde seeren fanget. Man får lyst til at se næste afsnit for at se hvad der sker og hvordan det hele hænger sammen.

Når det er sagt så fortsætter sæson 2 meget det som sæson 1 startede, og derfor mangler originaliteten lidt her. Det er heller ikke noget helt nyt, da vi før har set serier og film fortalt på denne måde. Sæson 2 er mere bare en krimiserie som vi har set mange gange før.

‘Liar’ sæson 2 er stadig underholdende og spændende, men jeg må indrømme at jeg kørte lidt død i nogle af afsnittene, da der her også er flere nye personer man skal kende, og flere forskellige tidsperioder og plotlines man skal følge med i. Det kan godt føles en smule rodet.

‘Liar’ sæson 1 og 2 kan ses på HBO

Sæson 2 har 6 afsnit med en spilletid på 45 minutter

Traileren kan ses her: https://metro.co.uk/video/liar-series-2-trailer-2107264/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: