‘Kingdom’: Zombieserie med western feel

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Film og serier med zombieudbrud, epidimier og andet er lige nu nogle af de mest streamede film og serier. Jeg har kastet med over den sydkoreanske ‘Kingdom’ som et noget af det bedste indenfor sin genre.

I Sydkorea i 1500-tallet er der udbrudt en zombieepdimi med hurtigtløbende sultne zombier. Bliver du bidt af en af dem vil du dø og med det samme også selv blive en zombie. De overlevende tror at zombierne kun jager om natten, men finder hurtigt ud af at de både er par farten nat og dag – istedet er det temperaturen som har den afgørende rolle for zombiernes aktivitet. Kronprins Lee Chang er en af de overlevende som forsøger at samle sine allierede for at bekæmpe zombierne, samtidig med han kæmper for at få lov til at sidde på tronen. Dog er dronning Consort Cho fast besluttet på at beholde tronen og stjæler en babydreng som hun præsenterer som arving til tronen. Samtidig har hun planer om at bruge zombieepidimien til sin fordel, hvis den nyfødte dreng ikke bliver accepteret som tronarving. I midten af alt dette kaos må de andre overlevende kæmpe side om side, og skabe alliancer for at overleve.

Jeg kan godt lide zombiefilm og serier, selvom vi efterhånden har set rigtigt mange indenfor denne genre. Vi har b.la. fået ‘The Walking Dead’, ‘Fear the walking dead’, ‘Zombieland’, ‘World War Z’ og ’28 days later’. Man kunne derfor godt køre træt i det, men ‘Kingdom’ tilføjer alligevel noget nyt til genren.

For det første har vi aldrig set en zombiefilm i denne tidsperiode før, derudover er der virkelig noget fascinerende over tiden den foregår i, det er også sjældent zombietruslen er så voldsom som i ‘Kingdom’ og til sidst er serien bare virkeligt veludført.

Visuelt er ‘Kingdom’ imponerende med flotte billeder, gode effekter, fedt lydarbejde og god musik. Det er på højde med de bedste Hollywood-produceret film og serier som man ser i disse tider. Det visuelle look og stemningen leder også tankerne hen på en western og blandingen af zombieserie og samurai-western er ekstremt velfungerende. Man kan fornemme støvet og lugten af død og råddenskab i næsten alle scener og som seere kan man ikke undgå at blive draget ind i stemningen.

Karaktererne er også, for det meste, meget likeable og symptatiske og du har lyst til at følge med i deres kampe. Skuespillerne gør det også godt og leverer meget troværdige præstationer. Nogle gange kan det godt føles fjollet når man ser en asiatisk film eller serie og sproget kan for nogle være en grund til ikke at se den. Men man skal ikke lade sig skræmme af at det ikke er en engelsksproget serie. ‘Kingdom’ bliver aldrig fjollet men er fascinerende og kan mindst ligeså meget som en serie på engelsk.

Et fedt take på zombiegenren i ‘Kingdom’ er at zombierne løber meget hurtigt og er målrettet, og ikke er langsomme som vi ellers har set det. Det gør dem ekstra farlige og der er en vildskab i dem som løfter serien op til at andet niveau. Det støtter også ekstra meget op om stemningen i serien og gør situationen for de overlevende endnu mere desperat. ‘Kingdom’ er også nådesløs og slår både børn og kvinder ihjel. Den er heller ikke bange for at slå nogle af seriens vigtige karakterer ihjel, hvilket gør at man som seere ikke kan forudse hvilke veje handlingen går og karaktererne er aldrig helt i sikkerhed. Det fact at zombierne også jager både nat og dag er også med til at gøre at man sidder på kanten af stolen, da man kan forvente et angreb hvert øjeblik.

Serien er baseret på webtoon serien ‘Land of the Gods’ fra YLAB som kom ud i 2014. Det var en stor succes i asien, men den er stort set ukendt herhjemme. Forfatteren bag ‘Kingdom’ Kim Eun-hees motivation for at lave webtoon serien til en Netflixserie var b.la. kombinationen af den moderne zombiegenre og den historiske tidsperiode. Det er noget han har fanget godt fra webtoon serien og er kommet rigtigt godt i mål med. ‘Land of the Gods’ havde dog flere komiske scener, som de heldigvis har udeladt i ‘Kingdom’.

I ‘Kingdom’ er det dog ikke kun zombierne der er en trussel, men der er ligeså meget menneskeligt på spil for karaktererne og deres forhold til de mulige allierede som kan have en afgørende betydning for deres overlevelse. Det er en god blanding af menneskelige drama, politisk drama og zombie drama. Alle sider af serien fungerer, og man er mindst lige så investeret i det politiske spil som kampen for overlevelsen. Det er igen med til at løfte serien op, så den ikke bliver en ligegyldig zombieserie.

I mine øjne er dette den bedste zombieserie som er lavet, da den også kender sin spilletid. Serien har to sæsoner der hver har 6 afsnit som allesammen er stramt fortalt og som giver seeren præcis det de vil have. Det er derfor en hurtig serie at se, og hvis du bliver færdig med serien og vil se mere asiatisk zombieaction, så kan filmen ‘Train to Busan’ bestemt også anbefales.

‘Kingdom’ sæson 1 havde premiere sidste år på Netflix, og denne anmeldelse er derfor at sæson 2 som lige har fået premiere.

‘Kingdom’ sæson 1 og 2 kan ses på Netflix

Sæson 2 har 6 afsnit med en spilletid på ca. 60 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=7ecrESKwh_Y

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: