‘Fremad’: Pixar er endelig tilbage med et spritnyt eventyr der viser os, at livets omveje tit er hjertets vej hjem.

Anmeldt af: Kasper Rasmussen

Efter flere efterfølgere er det rart at se at Pixar stadig kan diske op med nye eventyr for hele familien, med plads til eftertænksomhed og hjerterummelighed.

Der er stadig ingen som Pixar som hver gang triumferende udsender klassiker efter klassiker, til både nye og ældre generationer og ‘Fremad’ er igen ingen undtagelse.

Filmen er instruktør Dan Scanlon´s kun anden Pixar film efter 2013´s ‘Monsters University’, og ganske vist var det ikke éen af de største perler fra successtudiet, men en middelmådig Pixar film er dog altid en klasse film.

Teknologiens ubarmhjertige indmarch, har ligesom på vores jordklode, overtaget vores eventyrverden hos historiens to brødre: Ian og Barley Lightfoot, og de lever nu begge med mobiltelefoner, lektier og frokoster på The Burger Shire. De bor med deres mor, da de tidligt i deres liv mistede deres far og kun storebror Barley kan huske lidt om ham.
Da lillebror Ian fylder 16 år, får brødrene en meget speciel gave: de får nemlig en tryllestav foræret fra deres afdøde far og den kan hjælpe dem med at få deres elskede far tilbage, men kun for én dag!

Det var med en vis indtrængende forventning i biografsædet da lyset blev formørket i salen, for de sidste mange Pixar film har været, bevares, glimrende efterfølgere: 3 ‘Biler’-film, 4 ‘Toy Story’-film og ‘De Utrolige 2’. ‘Coco’ og ‘Inderst inde’ brillerede mageløst, men var Pixar gået hen og blevet for magelige?
Nej naturligvis ikke, for med ‘Fremad’ er vi igen i mageløst selskab med humoren, spidsfindighederne og fremragende animation i højsædet.

Figurgalleriet er også fornøjeligt uden at være direkte nyskabende og deres ”Weekend med Bernie” rejse er hyggelig, sjov og en følelsesmæssigt rutschebanetur for hele familien, hvor det er ok at blive rørt.

Der er sjove hints til ‘Ringenes Herre’, ‘Indiana Jones’, ‘Ghostbusters’ og sågar ‘The Wicker Man’ bliver der også plads til.
Stemmecastingen sidder også lige i øjet med Tom Holland og Chris Pratt som de charmerende brødre.
‘Fremad’ vil ikke havne på en top 5 over Pixar klassikere, men mindre, indenfor Pixar universet, kan bestemt også gøre det.

Til august får Pixars næste film ‘Soul’premiere. Den bliver nok et tættere på mesterværk, da den er lavet af ‘Op’ og ‘Inderst inde’ instruktøren Pete Docter.
Men opvarmnings ”bandet” ‘Fremad’ med vores to charmerende brødre, er heller ikke at foragte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: