‘The Outsider’: Mørk og mystisk ny Hbo-serie

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

I sidste uge anmeldte vi ‘Locke & Key’ som er baseret på Stephen Kings søns graphicnovel, i denne uge anmelder vi ‘The Outsider’ baseret på Stephen Kings roman.

Da en ung dreng bliver fundet brutalt myrdet bliver Ralph Anderson sat til at opklare mordet. Han kommer hurtigt på sporet at Terry Maitland som er lærer og baseballtræner på byens gymnasium. Selvom mange bekræfter at have set Maitland om aftenenen for mordet med blod i ansigtet, nægter han sig dog skyldig og får også et alibi. Flere af de forskellige borgere i byen begynder også at undersøge sagen, og da der begynder at ske underlige overnaturlige ting må efterforskerende indse at der er mere i det end bare mordet på den unge dreng.

Stephen King må efterhånden være den forfatter som har fået lavet flest film og serier over sine bøger. Han har da også et imponerende cv med mange og mange rigtigt gode bøger. ‘The Outsider’ er endnu en af hans bøger som er lavet som serie.

‘The Outsider’ er en meget mørk serie, både i udtryk og i historien, men det er bestemt ikke en negativ ting da det giver seeren en meget bestem følelse. Man har lidt en fornemmelse af at alt kan ske og det er meget svært at forudsige hvordan serien vil udvikle sig, eller hvordan det hele hænger sammen. Der er ikke noget der er opklaret før man har set det sidste afsnit, hvilket er virkeligt fedt for en krimiserie.

Skuespillet er også helt igennem fremragende fra alle de medvirkende, især er Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo og Jason Bateman virkeligt gode. Bateman har spillet rigtigt mange komedieroller i sin karriere, måske mest kendte er hans rolle i ’Arrested Development’, men han er begyndt i de sidste par år at vælge flere og flere dramatiske roller og det klæder ham. Han kan få noget mørke frem i sit skuespil og i sine karakterer som er virkeligt fedt.
Mendelsohn har spillet et utal af biroller, men har ikke haft så mange hovedroller, men i ’The Outsider’ spiller han en af hovedrollerne og han er virkelig godt castet. Erivo er ved at starte en rigtigt fin skuespils karriere og blev i år også Oscarnomineret for hendes hovedrolle i ’Harriet’. I ’The Outsider’ spiller hun en privat efterforsker som også forsøger at opklare mordet. Hun er vildt god og spiller godt op imod de andre skuespillere.

Dette er en serie hvor det virker som om at hver en scene er fuldstændigt gennemtænkt, hver en karakter har en betydning og en udvikling og alle handlinger kan også komme til at være altafgørende. Det er virkeligt godt skruet sammen.
Der er noget over serien, karakterene og stemningen som minder mig lidt om ’Twin Peaks’ og jeg vil ikke blive overrasket hvis der er blevet fundet inspiration der. Jeg er stor fan af ’Twin Peaks’, så for mig er det bare fedt at få en nyere serie der har lidt af de samme kvaliteter. Det er lidt den fornemmelse at historien kan tage alle tænkelig drejninger og de mystiske karakterer som gør at man kommer til at tænke på ‘Twin Peaks’.

Indtil videre er der kun kommet 8 afsnit og dermed er det ingenting som er blevet opklaret eller afgjort men jeg glæder mig til at se de kommende afsnit.

‘The Outsider’ kan ses på Hbo Nordic

Serien har 10 afsnit med en spilletid på ca. 60 min

Traileren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=eNDKWr3Xmjk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: