‘Bombshell’: Årets girlpower film

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Bombshell’ er kvindernes film og anført af Charlize Theron er det også kvinderne som skinner mest i filmen om Fox News chefen Roger Ailes’ fald.

Fox news er ledet af den aldrende Roger Ailes, som ikke tænker meget om kvinder og er sexistisk og mandschauvinistisk overfor de kvinder han har ansat. Det gør at der på stationen er et usundt arbejdsmiljø som de garvede nyhedsværter Megyn Kelly og Gretchen Carlson længe har arbejdet under. Da den nye unge håbefulde kvinde Kayla Pospisil bliver ansat bliver hun også hurtigt udsat for Ailes’ undertrykkende natur. Kvinderne på stationen får efter lang tid nok og vælger derfor at gå imod Ailes, for at sandheden om ledelsen på stationen kan komme frem og de kan få stoppet Roger Ailes’ tyrani.

‘Bombshell’ er baseret på rigtige hændelser hvor Megyn Kelly trådte frem og fortalte offentligheden om Roger Ailes’ sexuelle tilnærmelser. Det blev til en kæmpe historie hvor Donald Trump også blev indblandet, da Fox News er en meget Trump venlig tvstation.

Charlize Theron spiller Megan Kelly og blev oscarnomineret for hendes præstation i denne film, det samme gjorde Margot Robbie også som spiller Kayla Popisil. De er også vildt gode og leverer nogle stærke præstationer. Theron spiller kvinden som er ved at køre træt i arbejdsgangen på Fox og som, modigt nok, vælger at tage kampen op mod en af de største nyhedsstationer i USA. Kelly fremstår i ‘Bombshell’ som en utrolig stærk kvinde der ikke lader sig kue af mændendes tilnærmelser og tyrani. Margot Robbie spiller i modsætning den unge ambitiøse Kayla, som i starten er villig til at gøre alt for at få det gennembrud hun håber på. I hende ser vi splittelsen – hvis man skal have succes skal man være villig til at gå langt, men hvor langt skal man gå før det er for langt. Robbies rolle er en rolle som er fundet på til filmen, men med hendes karakter får vi nogle flere lag i handlingen som passer godt ind.

Udover de to spiller Nicole Kidman Gretchen Carlson og John Lithgow spiller Roger Ailes. Kidman er den eneste af de fire som ligger lige på kanten til at overspille, men istedet bare ender med at spille den sædvanlige Kidman-rolle. Lithgow er god som Ailes, og sammen med Theron og Robbie er det klart ham der er filmens højdepunkt.

‘Bombshell’ er skrevet af Charles Randolph, der vandt en Oscar for manuskriptet til ‘The Big Short’. Man kan gør mærke det er den sammen manuskriptforfatter da filmen har det samme tempo og den samme stemning som ‘The Big Short’. Der er indimellem også scener hvor, især Kidman, henvender sig direkte til publikummet og giver dem noget information. Det fungerer egentligt meget godt og passer til filmen.

Filmen er instrueret af Jay Roach som også instruerede filmen ‘Trumbo’, komedierne ‘Meet the Parents’ og ‘Meet the Fockers’ og som derudover mest er kendt for at have instrueret tvprogrammer og tvserier. Instruktionen er fin og stabil, men det er ikke foretaget nogle spændende valg i forhold til fortællemetoden eller det visuelle.

‘Bombshell’ giver et godt indblik i en station som Fox og det usunde arbejdsmiljø som der kan være på en meget mandsdomineret arbejdsplads. Men selvom det er et spændende indblik, virker filmen alligevel lidt overfladisk og man kommer ikke helt ind under overfladen hvor det bliver rigtigt ubehageligt. Det virker lidt for poleret, med for mange smukke velhavende hvide kvinder og smukke mænd. Det gør også at man aldrig rigtigt får sympati med karakterene – den eneste man ender med at have lidt sympati med er Kayla.

Hvis man er til film med stærke kvinder og hvis man har fulgt med siden starten af ‘Me-too’ bølgen, så er dette da en film man skal se da den indeholder begge disse ting. Men man ender ikke med at sidde tilbage med en følelse af at man har været vidne til noget stort filmisk mesterværk eller en følelse af at man er blevet klogere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: