’BoJack Horseman’: en af Netflixs mest komplekse serier har endelig nået sin afslutning

Anmeldt af: Gry Jefsen

Efter seks år med emotionelle op- og nedture har ’BoJack Horseman’ nu sunget på sidste vers. Den nyeste og sidste sæson har været delt op i to, hvor de første otte afsnit udkom i oktober, og de sidste den 31. januar.

Sæsonens første del sluttede med en BoJack, der endelig havde opnået ædru tilstand efter et vellykket, afsluttet program under afvænning. Han så ud til at være på rette spor, havde forsonet sig med sine nærmeste, og opgivet sit alkoholiske og ustyrlige jeg. Et nyt liv ventede ham forude som professor i drama på Wesleyan College.
Den sidste sæsondel starter således med, at BoJack har succes som underviser. Alt er fryd og gammen for ham, på trods af, at hans halvsøster Hollyhock holder afstand. Hvad han ikke ved er, at to journalister portrætteret som karakterer fra 40’ernes screwball komedier, er på sporet af den virkelige historie om BoJacks tilstedeværelse ved Sarah Lynn’s død. Et scoop, som får drastiske konsekvenser for den ædru BoJack, der i forvejen er skrøbelig og nemt finder tilbage i sine gamle vaner.

Serien er som tidligere delt op i afsnit, som hver har fokus på seriens individuelle og centrale karakterer. Afsnittene tager udgangspunkt i Diane Nguyens nye liv i Chicago, og hvordan hun forsøger at få skrevet den ærlige bog, som hun så inderligt ønsker at skrive. Ikke mindst ser vi hvordan Princess Carolyn balancerer mellem at være mor og karrierekvinde, og også hvordan Todd og Mr. Peanutbutter forsøger at rette op på de misforståelser og hændelser, som er sket mellem dem og deres kære.

Vi har indtil nu oplevet, at flere og flere personer har haft indflydelse på den retning som BoJacks liv har taget. Den dårlige indflydelse er set fra hans utilregnelige forældre, presset fra branchen, samt alkoholen og stoffernes tilgængelighed. Vi bliver ved med at støde på handlinger og personer, som har haft en finger med i spillet. Dette kommer af et forsøg på at give os svar på mere og mere, selvom det ikke længere er nødvendigt. For det mangler ikke.

Manden bag ’BoJack Horseman’, Raphael Bob-Waksberg, er ikke bange for at skildre Hollywoods værste sider, og det pres som mange oplever i branchen. Han har diskuteret emner som depression og angst gennem humor og alvor, og får nu rundet det hele af med en uovertruffen præstation af seriens førende stemmeskuespillere: Will Arnett, Alison Brie, Aaron Paul, Amy Sedaris og Paul F. Tompkins.

Den sidste del af ‘BoJack Horseman’ har vist, at selvom vi tror at vi har ramt bunden, er det muligt at rejse sig igen. Det er vigtigt, at vi bliver holdt ansvarlige for dårlige handlinger, men det betyder ikke, at de ikke også kan tilgives. Jeg har været nervøs for hvordan Raphael Bob-Waksberg ville ende sin serie, og hvilke forventninger jeg skulle have til slutningen. Men ‘BoJack Horseman’ har absolut ikke skuffet mig i de sidste sæsoner, og udfaldet for seriens hovedpersoner formåede både at overraske og give mig fred, men også at give en masse stof til eftertanke – både for karakterernes vedkommende og for budskabets.

‘Bojack Horseman’ kan ses på Netflix

Sæson 6 har 16 afsnit med en spilletid på ca 30 minutter

Traileren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=ZOGxOQxXjdo

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: