‘Klovn The Final’: Intet nyt er godt nyt for Casper og Frank, i tredje og sidste del af Klovn universet

Anmeldt af: Kasper Rasmussen

Mikkel Nørgaard vender kærkomment tilbage og får styr på Klovn tropperne efter skuffende sæson 7, i veloplagt afslutning.

1,3 millioner biografbilletter taler sit tydelige sprog. Det flotte tal har de første 2 ‘Klovn’-film fået hentet hjem med henholdsvis ‘Klovn: The Movie’ fra 2010 og ‘Klovn: Forever’ fra 2015.

Første del fortalte om faderskabet, dernæst i anden del om venskabet og nu med tredje del omhandlende ægteskabet. Mon Klovn universet stadig kan opføre sig tilpas skabet nok her i 2020?

Frank fylder 50 år og en fest skal udmønte sig i et brag af en fest. Men Mia overvejer at blive skilt fra Frank, der ikke lige har modnet sig så meget, til Mias store skuffelse. Sex for Frank er f.eks. blevet til ikke meget mere end en ”arbejdsstilling”. Derfor foreslår Casper at de tager til Island på en lille weekendtur for at lægge Mia på ”is”. Men Casper har dog andre agendaer i ærmet, for i Reykjavik lokker Bent Fabricius-Bjerre med ”Alley Cat”, en hemmelig sex-klub netop åbnet for de kendte, med hang til dyre escortludere i hobetal. Men efter en pinlig misforståelse i lufthavnen, får duoen besked på at vende hjem igen. Da de ikke vil tabe ansigt med hjemlandet, ”indlogerer” de sig i Lars Hjortshøjs hus. Her lever de af 150 forårsruller fra Hjortshøjs fryser, mens løgnens faldgrupper eskalerer heftigt i takt med pinlighederne. Kan Frank få Mias kærlighed tilbage og er hans søn skabsbøsse? er bare nogle af problemerne der skal løses.

‘Klovn’ tv-serien debuterede i 2005 på TV-2 Zulu med stor succes, med store lån fra den britiske ‘Curb Your Enthusiasm’ serie, og de to figurer Frank og Casper blev sammen med karaktererne Mia, Lars og Fætter Andreas til nærmest dansk folkeeje.
De første seks tv-sæsoner blev succesfuldt instrueret af Mikkel Nørgaard, men han dukkede desværre ikke op i den seneste sæson 7 fra 2018. Dette kunne tydeligt mærkes i den ikke rigtigt færdigbagte sæson.
Derfor er det med stor fryd at netop Nørgaard vender tilbage til franchiset for at stramme op og skære unødvendig fedt fra, og får hermed afsluttet film trilogien med en veloplagt afslutning.

Timingen, de snørklede løgne, de yderst pinlige forløsninger og de gode personinstruktioner, er hermed tilbage i fuldt klassisk ‘Klovn’-eufori.
Det er sjovt når Casper udtaler at han er modnet ved nu ”kun” at kigge efter enlige kvinder over 30 i diverse legelande, eskalerende ormekurer med dertil fatale resultater, til kampen om Mias tandbørste.
Dialogerne sidder også lige i skabet når Mia efterspørger Frank om at blive set, hvortil Frank svarer at han ”ser hende hver dag”.

Pinlighederne er også smart snørklet sammen, så vi alle krøller tæer ved de eskalerende afsløringer. En gag ved filmens slutning er dog heldigvis forblevet på tegnebordet. Dette havde også været lige lovlig stærk kost, selv for hardcore Klovn fans.
Nogle fans vil måske blive lettere skuffede over at der mangler nogle ”over the top” scener i stil med de to første film, men det var dog ikke noget jeg savnede ved fremvisningen.
Så kære Frank og Casper, kan vi få nogle flere tak, selvom Mia skulle tænde på dværgsex?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: