‘Ellevilde Ella’: Ny norsk ”feel good” familiefilm er forfriskende og charmerende!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Lige om lidt får den danske animationsfilm ‘Drømmebyggerne’ premiere, og inden det har den norske ‘Ellevilde Ella’ premiere.

I begyndelsen følte jeg mig en lille bitte smule irriteret – uden præcis at vide hvorfor.
Men undervejs i filmens forløb gik det op for mig, at fraværet af ”onde mennesker” var årsagen til min irritation! Underligt nok, at man, selv i en tegnefilm, forventer eller i det mindste regner med, at der skal være eller ske noget ondt.

Ella og Mikkel er bedste, altså virkelig allerbedste, venner! Og da hun hører, at Mikkel aldrig nogensinde har været i cirkus, føder hun planen om at selv organisere en cirkusforestilling. Alt kører som smurt: Naboerne hyres til at optræde med forskellige attraktioner, og højdepunktet skal være et tryllenummer med Ella og Mikkel. Men da Johnny, en megasej dreng, flytter ind i kvarteret og Mikkel bliver ven med ham, føler Ella sig svigtet. Hun tvinger Mikkel til at vælge mellem Johnny og hende.

Hvem kender ikke den brændende smerte i hjertet i barndommen eller senere i livet, når ens bedste ven viser mere interesse for en anden?! Vi ved jo godt, at vi ikke kan ”eje” et andet menneske, man at være noget særligt for en anden er en rar følelse, ikke også?! 

Det jeg rigtig godt kan lide i ‘Ellevilde Ella’ er, at den er fyldt med positiv energi. Selv de ældre naboer interesser sig for børnene og støtter dem, de er – trods alderen og skavanker – i godt humør, søde og flinke. Forældrene er til stede med forståelse og opmærksomhed uden at blive fremstillet som ”super-forældre”. Alt virker på en måde helt naturligt og giver en ide om, at det måske kan lade sig gøre – altså, at omgås hinanden på en mere venlig og sød måde.

Selvfølgelig skal der i en tegnefilm også være dyr med – i dette tilfælde bl.a. en håndfuld høns! Virkelig søde og sjove – lidt de hemmelige ”stars”! 
Alle figurerne er meget sympatiske, godt tegnet og udstyret med morsomme detaljer, som fx Johnny med sin supercoole frisure eller kaninen, som prøver at redde sin gulerod.

Men: Kig selv! Gå i biffen med venner og forældre, nyd 75 minutter hjertevarm underholdning og glæd dig også til at lytte bl.a. til Lars Mikkelsen, Dick Kaysø og Marijana Jankovic, som har lagt stemme til den danske udgave!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: