‘Den største lille gård’: En forrygende og meget smuk dokumentar om en fascinerende drøm!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Dokumentarfilm om opbygningen af en lille farm indeholder det bedste som en dokumentarfilm kan indeholde.

Når jeg tænker på dokumentarfilm, så regner jeg i første omgang med noget informativt, måske lidt ”tørt”, men slet ikke med det, der skete under allerede de første par minutter af denne dokumentar. Man var midt i en slags ”naturkatastrofe-thriller” – Johns og Mollys farm er truet af en den værste skovbrand i Californien.

Men hvem er John og Molly? Og hvorfor er det interessant at se filmen?

John og Molly havde en drøm, da de giftede sig – de ville gøre en forskel og lave noget meningsfuldt! Og deres drømmeprojekt startede faktisk med et løfte til deres hund. Det lyder absurd – måske, men egentlig ikke. I filmen giver det mening, og alt hænger sammen. Men nu befinder jeg mig i et dilemma: På den en side har jeg utrolig meget lyst til at beskrive detaljer, facts, scener, historier, osv., men på den anden side er det egentlig ubeskriveligt og skal helst – opleves direkte!
Filmen ER nemlig en oplevelse, for alle sanser, på alle områder.

Men selvfølgelig er jeg nødt til at ”afsløre” lidt, så at du fristes til at se denne fantastiske dokumentar! Altså, John er naturfotograf og har valgt at filme processen med at opbygge farmen i mere end 7 år. Vi følger parret fra kærestetiden, op til brylluppet og under opfyldelsen af ders livsdrøm om at have en gård, som drives helt uden brug af kemi, i harmoni med naturen.

Lidt af et projekt at have en gård, som ligner dem fra børnebøger med dyr, planter, frugt og masser af farverige blomster. Vi følger som publikum alle de faser, som John og Molly går igennem – fra den største lykke til forskellige nedture og katastrofer.
Med én problemløsning følger 10 nye problemer, men de giver ikke op – uanset hvilken situation de havner i.

Jeg har aldrig set før en så perfekt blanding – symfoni er egentlig det bedste udtryk – en dokumentar der forener det hele: Mennesker, dyr og natur, vist via helt enestående optagelser, med så meget kærlighed og samtidig professionalitet! Jeg følte mig underholdt, velinformeret, rørt, bevæget og overrasket – og jeg var hele tiden spændt på, hvad der skete i det næste sekund, hvordan tingene udviklede sig, og om de kunne tackle vanskeligheder.

Både ideen om en farm i harmoni med naturen, og hovedpersonerne og alle bipersonerne er utroligt sympatiske, fulde af energi, håb, kreative ideer og mod – det virker enormt livsbekræftende, berigende og inspirerende!
Tak for det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: