‘YOU’: Vores allesammens yndlingsstalker indtager Los Angeles

Anmeldt af: Charlotte Philips

Joe Goldberg tager os med på endnu en bloddryppende tur ind i hans sociopatiske univers.

Sidste sæson af ‘You’ slap med den overraskende tilbagevenden af Joes formodede døde ekskæreste, Candace (Ambyr Childers), som nu søger hævn. Joe (Penn Badgley) flygter derfor til Los Angeles, nu med sin nye identitet som ‘Will Bettelheim’. På det nye job i en helsebutik møder Joe den tilsyndeladende umiddelbare kok med det passende navn Love (Victoria Pedretti), som han hurtigt forelsker sig i. Problemerne hober sig dog hurtigt op, da Loves umulige tvillingebror Forty (James Scully) konstant blander sig i deres forhold. Derudover skal Joe også lige døje med Becks spøgelse samt redde sin udlejers lillesøster, Ellie (Jenna Ortega), som involverer sig med en pædofil komiker.

Det stilmæssige og cinematografiske fingeraftryk fra første sæson fortsættes i denne sæson, og med det samme er man i Joes verden, hvor alt ses gennem hans øjne. Selv om man logisk set godt ved, at Joe er alt dét, man burde frygte, er der noget overraskende sympatisk ved ham, og som seer hepper man med på sidelinjen, når han får rodet sig ud i nogle heftige situationer. Penn Badgley formår efter en gennemført første sæson at gøre Joes karakter endnu mere fængende, hvilket sker i forlængelse af, at vi qua flashbacks lærer mere om hans svære barndom og roden til hans problematiske psykologi.

I sæsonens første afsnit opdager man hurtigt, at der er mange ligheder med første sæson, hvilket indledningsvis skuffer lidt. Men som sæsonen skrider frem viser det sig, at under overfladen er intet, som det ser ud. Kemien mellem Joe og Love er meget anderledes end den, der var mellem Joe og Beck (Elizabeth Lail), og trods visse ligheder i sæsonernes kærligheds- og besættelsescentrerede plot præsenteres der nye spændende problemstillinger. Pedretti, der spiller Love, portrætterer overbevisende en karakter, som på overraskende vis transformeres radikalt gennem sæsonen i skarp kontrast til første sæsons naive forfatterspire, Beck.

Udover at indeholde psykologiske thriller-elementer har ‘You’ også en særegen form for humor, som skaber en serie, der ikke minder om noget andet, jeg har set. Joes indre dialog, som kører via en konstant voiceover bærer en vis ironi, og dette er exceptionelt underholdende; f.eks. når den nu modstridende Joe må stoppe sig selv i sin indre ‘hello you’-smøre, da han første gang ser Love. Voiceoveren skaber et intimt forhold mellem seeren og Joe; dermed formår serien altså flot at oversætte Caroline Kepnes’ litterære første-persons perspektiv. ‘You’ er nemlig baseret på Kepnes’ romaner ‘You’ og ‘Hidden Bodies’ fra henholdsvis 2014 og 2016.

Anden sæson af ‘You’ starter forsigtigt ud, men tager ellers sine seere med på noget af en rutsjebanetur i de senere afsnit, der munder ud i en overraskende sæsonafslutning. Joes verden er hypnotisk, og man glemmer ofte, at denne mand, som spærrer folk inde i et glasbur, faktisk ikke burde være vores ‘ven’ og helt. Dette er seriens magt: sociopater transformeres til kærlighedshungrende idealister. Denne sæson er utroligt underholdende og lægger op til en spændende tredje omgang – seriens skaber Sera Gamble har nemlig planer om endnu en sæson.

‘You’ kan streames på Netflix.

Sæsonen har 10 afsnit med en spilletid på ca. 45 min.

Traileren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=xXBTImqyeU0&t=94s


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: