’21 Bridges’: En intens action thriller!

Anmeldt af: Mikkel Valsø Johansen

Manhattan lockdown! Sådan lyder det fra vores hovedperson, når han lukker alle 21 broer til og fra Manhattan ned, i forsøget på at fange to politimordere.


En sen aften kommer to forbrydere ud til en lille opgave for at stjæle nogle kilo kokain, som ligger i lille restaurant i New York. De to kriminelle, Michael og Ray, som spilles af henholdsvis Stephan James og Taylor Kitsch, kommer ned til langt mere kokain end forventet. På vej ud af restauranten ankommer der en flok politimænd og det ender ud i en skududveksling. Ray dræber de ankomne betjente og nu er de to på flugt på Manhattan. Politimanden Andre Davis bliver teamet op med narkodetektiven, Frankie Burns, som spilles af Sienna Miller. Andre og Burns indser hurtigt sagens karakter og ender med at lukke alle til- og frakørsler omkring Manhattan for første gang i dets historie. Alle 21 broer er spærret og jagten på de to forbrydere starter. I løbet af denne intense jagt finder Andre ud af, at dette ikke blot omhandler en kokainsag og politidrab, men at sagen er langt mere dyb end det. Hvem jagter hvem? Og hvem jagter Andre? 

’21 Bridges’ er instrueret af den irske instruktør Brian Kirk, som blandt andet har instrueret adskillige afsnit af serierne ‘Game of Thrones’ og ‘Luther’. Kirk formår at skabe en spændingsfilm som virkelig hurtigt får revet publikum med i de intense skududvekslinger som finder sted. Filmens lokation er fuldstændig eminent og man føler virkelig man flyver gennem New Yorks gader både på jagt og på flugt. ’21 Bridges’ er en film som helt sikkert vil underholde folk der er til god action, skuddramaer og intense scener. Gennem hele filmen oplever man som publikum en masse spænding og adrenalin som Kirk virkelig formår at skabe med en overbevisende karakter. Derudover er filmen produceret af Anthony Russo og Joe Russo, som de fleste kender fra film succeserne ‘Avengers Civil War’ og ‘Avengers Endgame’, så der er virkelig et super stærkt hold bag denne action thriller!

Chadwick Boseman, som senest er kendt for sin rolle som Black Panther, har hovedrollen i ’21 Bridges’ og han spiller en meget overbevisende og rolig politiefterforsker, som man får en godt forhold til lige fra starten af filmen. Boseman giver filmen en god stemning ved at være helt fattet i de mest intense scener, da han bare er rå af natur. Sienna Miller ser man også utrolig meget til igennem filmen og hun er en fuldstændig integreret del af mændene i filmen. Miller gør et godt stykke arbejde, ved at være en af de eneste kvinder blandt de mandlige skuespillere og hun er en meget troværdig narkobetjent med en særlig barsk karakter.

Jeg er generelt rigtig glad for gode actionfilm, men jeg er ikke glad for at filmene bliver for overdrevet eller forudsigelige. ’21 Bridges’ er næsten en helt uforudsigelig film, hvor man undervejs vil undre sig over hvad der egentlig foregår. Filmen er ikke for overdrevet og den skildrer faktisk flere ting som man vil gå hjem og tænke over, fordi den rammer plet på mange punkter.

Generelt er ’21 Bridges’ meget virkelighedsnær, som jeg er helt tosset med og det er kun enkelte gange, at jeg personligt mener, at filmen ikke har hvad de bedste actionfilm indeholder. Handlingen i filmen er utrolig godt skrevet og fundet på, og det er en fornøjelse at være vidne til en biograffilm hvor man er opslugt fra første scene af filmen. Det jeg savner lidt i forhold til mine yndlings actionfilm, så er det at skurkene skal være endnu bedre end de er i denne her film. En god skurk er en som virkelig overbeviser publikum om, at de virkelig er psykopater i virkeligheden og så leverer de en præstation som man sent vil glemme. Dette er desværre ikke tilfældet i ’21 Bridges’.

’21 Bridges’ er en god actionfilm som jeg vil anbefale til folk. Det er ikke den bedste film jeg har set i 2019, men der er noget ved filmen som jeg rigtig godt kan lide. Desværre er der også mangler som gør at filmen ikke ender i toppen af listen. Jeg vil give ’21 Bridges’ 4 Chaplins for den underholdning man er vidne til og for at vise at film som denne kan være dybe, selvom man tror det bare en tilfældig opstået situation.


 


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: