‘Frost 2’: Et fortryllende eventyr til hele familien

Anmeldt af: Susanne Schatz

Disneys Frost fra 2013, som var løst baseret på H.C. Andersens klassiske eventyr ”Snedronningen” (1845), vandt 2 Oscars, 1 Grammy og blev lavet om til en Broadway Musical!

Filmens handling i den første film gav ikke svar på alle spørgsmål – i hvert fald ikke for mig – og antydede dermed at der ville komme en efterfølger, som nu udkommer den 25/12 og er Disneys ”julegave” til os 2019! Kan filmen leve op til forventningerne? Og bliver vores eller rettere sagt min nysgerrighed tilfredsstilet – fx hvorfra Elsa egentlig sine magiske kræfter har?

Ja, i den grad! 
Jeg vil helt klart sige, at ‘Frost 2’ er meget bedre end den første!
Men før jeg fordyber mig i detaljerne, vil jeg skrive lidt noget om indholdet – ikke også?

Efter Elsa fik afværget den store sne- og frostkatastrofe, som var tæt på at ødelægge kongeriet Arendal, kører nu alt som smurt, altså faktisk på skinnerne. Men vi har jo lært, at intet varer evigt – og slet ikke fred og ro. Elsa begynder at høre en mystisk stemme, noget hun holder som en hemmelighed, indtil hun føler sig nødt til at følge stemmen. Fra hendes barndom kan hun huske farens historie om den fortryllede skov, hvor de 4 ånder – luft, vind, ild, vand – havde magten. Alt var godt, indtil der skete noget helt forfærdeligt, og en tung tåg lagde sig over skoven.
Vil det lykkes for Elsa at løfte tågens slør af hemmeligheder? Og hvad betyder den mystiske stemme?

Jeg synes altid det er dejligt at møde ”gamle bekendte” – i dette tilfælde fx Svend, Kristoffer og Olaf – som giver en fornemmelse af fortrolighed. Men de havner endnu engang i nye, spændende udfordringer og udviklinger, således at vi ikke kommer til at hygge os alt for meget.

Den første ‘Frost’ vil jeg mest beskrive som en ”pige-drøm” med sangene, og prinsessehalløjet – hvor til gengæld ‘Frost 2’ byder på rigtig meget action, selvfølgelig blandet med kærlighed og ”prinsessehalløj”. Så filmen burde også være interessant for drenge. Der sker virkelig uhyggelige ting, og animationerne er rigtig flot lavet. Den fortryllede skov er fx inspireret af Norges og Islands naturområder; og hesten, som opstår fra vandet og ligner glas er helt vidunderlig! Det er kun 2 af de mange dejlige og sjove detaljer – jeg vil ikke afsløre alt for meget.

Man kommer ikke til at kede sig, selvom filmen varer 1 time og 43 minutter.
Jeg må tilstå, at jeg ikke er helt vild med, at der bliver sunget så meget – i ‘Frost’ var der alt for mange sange. Denne gang fungeret det rigtig godt, og derudover synes jeg, at sangene ofte var virkelig gode, næsten medrivende!

Ellers kunne jeg godt lide, at de åbne tråde fra den første film blev samlet op og ført sammen, så at de to film bliver til en stor, meningsfuld og afrundet fortælling – og ‘Frost 2’ har faktisk ret meget at fortælle. Vær opmærksom på en sætning, som dukker op flere gange i forskellige sammenhænge: Vandet har en hukommelse.
Bemærk det, og vær opmærksom på, hvad der sker.

Til sidst skal naturligvis også nævnes de danske stemmer, som bl.a. Martin Brygmann, Thomas W. Gabrielson, Henrik Prip og Szhirley Rokahaim har indtalt – det er altid en fornøjelse, at se en tegnefilm på dansk, fordi vi er rigtig gode til at lægge stemmer til tegnefilm.

Som nævnt, ikke kun en gave til pigerne, men også til brødrene, ja til hele familien.
Egentlig vil jeg gerne give 4,5 stjerner, men det gør vi ikke, og derfor skruer jeg op til 5 – det passer bedre end 4.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: