‘CATS’ flyder over med sange og CGI

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

‘CATS’ har i mange år været en af de helt store musical oplevelser på teateret, men kan filmen ramme samme magi fra teaterstykket? Tom Hooper har ihvertfald forsøgt, men desværre er det ikke helt lykkedes.

Katten Victoria bliver puttet i en sæk og smidt i en gyde i London. Her møder hun en gruppe katte som bor på gaden og som kalder sig Jellicle-kattene. Victoria møder her også den magiske kat Mr. Mistofeles som guider hende rundt i gyden og præsenterer hende for gydens katte, som denne aften alle har det samme mål. Målet er at blive udvalgt til at være den kat som får en ny chance af den gamle matriark Gammelkat Mosefund, og ved at få denne chance kan de få et nyt liv. Den mystiske kat Macacvity er også fast besluttet på at blive udvalgt denne gang, og han pønser på at vinde, uanset hvad der skal til.

‘CATS’ er en kæmpe musicalsucces og siden den blev opført første gang i 1981 har den været gennemført et utal af gange, i forskellige lande og på forskellige sprog. Det er Andrew Lloyd Weber der har skrevet musikken og sangene. Han er måske den vigtigste musicalkomponist i nyere tid, og står også bag musicals som ‘Phantom of the Opera’, ‘Evita’ og ‘Jesus Christ Superstar’.

Jeg vil starte med det gode. En genial ting de har lavet i ‘CATS’ er at lave en scenografi som er kæmpestor, så skuespillerene ligner at de har katte størrelse. Det er godt tænkt og fint lavet. Der er også nogle flotte musicalnumre med gode koreografier og gode sangpræstationer. Ikke alle sangene er dog lige gode, og der er mange virkelig anstrengende sange indimellem.

Skuespillet er også hos nogle af skuespillerene godt. Især er Francesca Hayward god som Victoria og er et dejligt nyt bekendtskab, Ian Mckellen, Judi Dench, Laurie Daividson, og Jennifer Hudson er også gode.
Derudover spiller Rebel Wilson, Jason Derulo, James Corden og Idris Elba også med, men de er desværre ikke særligt gode, da de giver den fuld gas med overspil.

Skuespillerene er lavet til katte ved hjælp af CGI. Så de har menneske ansigt, hænder og fødder, men har fået pels og hale. Det skal man også lige vende sig til, da det er ret forstyrrende. Der har, inden Tom Hooper kom på som instruktør, været snak om at den skulle laves som en 100% animeret film, og det tror jeg havde fungeret bedre.

Fordi filmen er fyldt med sange, er der også nogle ting som virker forhastet og jeg blev indimellem ret forvirret over den rodet handling, måske også fordi der ikke er så meget handling. ‘CATS’ er fyldt med katte der dukker op og præsenterer sig igennem sang, hvorefter de forsvinder og man så ikke rigtigt ser mere til dem.

Musicalen på teateret er 30 minutter længere, og jeg har desværre aldrig set stykket på teateret, så jeg ved ikke her om der er mere handling imellem sangene, eller om teaterstykket også er mange sange lige efter hinanden, og ikke så meget handling.

Filmen er også fyld med CGI, og det gør at der ikke er særligt meget som føles stofligt. Det bliver en CGI fest, og det blandet med alle sangene og dansenumrene gør, at der går lang tid før man rigtigt kommer ind i filmen.

‘CATS’ har indtil nu fået katastrofalt dårlige anmeldelser, men jeg må indrømme at jeg ikke syntes den er så ekstremt elendig som mange andre syntes. Jeg endte med at overgive mig til sidst og blev en smule underholdt af filmen, men der gik dog en time før dette skete, og den første time var virkelig lang og rodet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: