Ulrich Thomsen brillerer i nervepirrende Viaplay-dramaserie

Anmeldt af: Charlotte Philips

Forhøret’ manifesterer et sjældent overflødighedshorn af den danske skuespilverdens helt store stjerner

Dagen starter som en helt almindelig arbejdsdag for den garvede politibetjent Bjørn (Ulrich Thomsen). En ung pige er blevet fundet død af et knivstik i hjertet, og retsmedicineren Frank (Lars Ranthe) erklærer det for selvmord. Det bliver dog en skæbnesvanger morgen for Bjørn, for han genkender pigen på obduktionsbordet: det er hans datter, Christina (Alma Ekehed Thomsen). Trods et forlist forhold til datteren nægter Bjørn at tro på, at hun har begået selvmord. Drevet af vrede begiver Bjørn sig de næste 24 timer ud på en rejse ind i Københavns underverden, hvor han på voldelig vis forhører alle dem, som den sårbare Christina var involveret med. 

Bag ‘Forhøret’ står Miso Film og den 45-årige, filmskoleuddannede Christoffer Boe, som bl.a. har ‘Kriger’ og ‘Når Dyrene Drømmer’ på repertoiret. Boes manuskript, som er skrevet i samarbejde med Jakob Weis (‘Fred til Lands’), og instruktion af samtlige 8 afsnit er intet andet end mesterlig, og serien fremstår som en ualmindeligt poleret dramaperle. Specielt at udmærke er seriens gennemførte cinematografi, som Sine Vadstrup Brooker og Jacob Møller står bag. Samspillet mellem alle ovennævnte elementer skaber et unikt værk, som ikke er set på den danske seriehimmel før.

Jeg er meget imponeret over seriens æstetik, og selv de varierende introer til hvert afsnit er i sig selv små grafiske værker, der fortjener ros for hver især at indfange en kontrasterende ambiance. Derudover er det genialt, hvordan man har valgt at centrere hver enkelt afsnit omkring én lokation og én person, som Bjørn forhører. En fin digital redigering og mise-en-scene skaber unikke 20 minutter lange afsnit, som gang på gang transformerer seriens udtryk. Der er simpelthen så mange flotte scener med emotive lydspor, som suger mig ind i seriens verden.

Dernæst er skuespillet og karakteriseringen ekstremt veludført og nuanceret. Closeups fanger hver følelse i Ulrich Thomsens karakter Bjørns ansigt, og jeg føler hans vrede og smerte. Thomsen spiller altså sublimt og formidler en menneskelighed, som med alle sine fejl og mangler er sårbar, men alligevel umådeligt stærk. Overordnet er alle karakterer interessante, og nye skuespillerskud som Clara Rosager og Thomsens 20-årige datter Alma Ekehed Thomsen byder på overbevisende og fængslende skuespil. Udover disse er jeg også imponeret over Nikolaj Lie Kaas’ portrættering af restaurantøren og narkosmugleren Sebastian, som på sadistisk vis tirrer den forpinte Bjørn. Skuespillet er simpelthen så dragende, at jeg konsumerer det ene afsnit efter det andet.

‘Forhøret’ er en tryllebindende, intens og mørk dramaserie med både cinematografisk og narrativt mesterlige kvaliteter. Det er imponerende, hvordan en serie med 8 afsnit af 20 minutters varighed kan tage mig så dybt ned i følelsesregistret, at jeg glemmer tid og sted. ‘Forhøret’ tager sine seere med på en rejse ind i Københavns underverden, et sted som kun en hævngerrig far tør vove sig hen, og sammen med Bjørn bevæger vi os ind på mørkets territorie. ‘Forhøret’ får 5 store Chaplins!

‘Forhøret’ kan streames på Viaplay.

Sæsonen har 8 afsnit med en spilletid på ca. 20 min.

Traileren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=YQ_15AbcAho

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: