Underholdende, sjov og virkelig charmerende!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Selvom Frode Får, filmens helt, optrådte for første gang i 1995 i ‘Walther og Trofast’-filmen ‘A Close Shave’, er han stadigvæk i sine spæde teenage-år (betragtet i får-år) – en frisk og fræk ”uldklump” med masser ideer i hovedet!

Hyrdehunden Bitzer gør sit bedste for at bevare kontrol over fåreflokken – ikke den nemmeste opgave, men han klarer det med bravur, indtil der kommer besøg fra det ydre rum i skikkelsen af et lille nutted væsen, som hedder LU-LA. Da alle i landsbyen, hvor historien foregår og gården ligger, går amok efter rumskibet blev opdaget, er det op til Frode at hjælpe sin nye lille ven LU-LA med at finde tilbage til galaksen. Et turbulent og yderst morsomt eventyr begynder.

Jeg husker Frode Får-rygsækken fra 90´erne – selvom jeg aldrig selv havde en  – og mindet plus den nye film, giver mig et bredt smil på mine læber, fordi figuren er så utrolig sød! De store øjne, pelsen, den skæve mund – man kan ikke undgå at blive lidt ”småforelsket” i ham, ikke også?!

Aardmans (selskabet bl.a. bag ‘Walther og Trofast’) første Frode spillefilm ‘F for får – filmen’ indtjente 22 millioner pund, og når man læser hvilket enormt arbejde, der ligger bag sådan en film, som fx at der arbejder 28 animatorers for at Frode Får og LU-LA bliver levende, en animator producerer 2 sekunders film om dagen, og at det tager 3 år at lave en ‘Frode Får’-film, må man konstatere at det må være en hjertesag for dem.

Handlingen er gennemtænkt, alt forløses undervejs og den har mange rigtige morsomme detaljer, fx får som hviler sig i solen med agurkeskiver på øjnene, hvordan LU-LA reagerer på alt det sodavand og slik, Bitzers forbudsskilte, osv. osv.
Jeg hørte mine kollegaer grine næsten hele filmen igennem – jeg grinede også – hvilket viser, at filmen ikke kun er egnet for børn! Egentlig ret imponerende at en 87 minutter langfilm, hvor ingen virkelig snakker, kan være så underholdende!

Jeg kedede mig ikke et splitsekund og blev lidt mere fan af Frode Får, så måske skal jeg få fat i en rygsæk nu!
Tilladt til alle, og fra min side en hjertevarm anbefaling til alle – solide og morsomme:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: