Forudsigelig, men velspillet skilsmisse historie

Anmeldt af: Lene Brandt

Vi følger ægteparret Charlie og Nicole samt sønnen Henry, fra deres indledende skilsmissemøde henover skilsmissen indtil hverdagen igen tager form.

Charlie og Nicole er både ægtefæller og kollegaer. De bor og arbejder i New York. Han er teaterinstruktør, hun er skuespiller i hans forestillinger. Vi fornemmer at der er både kærlighed og respekt i deres samliv, men da Nicole opdager at Charlie har været hende utro og hun samtidig står med et job tilbud i sin hjemby Los Angeles takker hun ja til en egen karriere, flytter fra New York med sønnen Henry og søger skilsmisse. Charlie ser deres arbejde (og samliv) som et teamwork med ham som instruktør. Hvad der starter som samtaler indenfor ægteskabet bliver optrappet når Nicole tager en advokat.

Vi oplever et helt forudsigeligt og kendt forløb, hvor små ting bliver store, beskyldningerne flyver og drengen Henry fanges i midten.  Under filmen oplever vi også¨Nicoles families genvordigheder med at finde Charlies nye rolle i deres liv. Det kunne være et fint perspektiv, men denne del er lettere overspillet – om end det er svært at blive klog på, om det er bevidst, da Nicoles familie er skuespillere.

Filmen includerer scener fra Nicoles skuespil og Charlies instruering heraf, således at de symbolsk illustrerer rollerne i deres ægteskab. Det fungerer fint om end den indledende scene kan opfattes som dramatisk.

 Trods det kendte tema må man bedømme skuespillerne for deres præstationer. De er alle meget troværdige. Specielt vil jeg fremhæve Scarlett Johansson, der spiller Nicole overfor Adam Driver der spiller Charlie.  Scarlett Johansson er blevet nomineret til flere priser for sit vidunderlige skuespil og vi kender hende fra blandt andet ‘The Horse wisperer’, ‘Girl with a pearl earring’ og ‘Lost in translation’, som hun vandt en BAFTA-pris for. Her de sidste år har vi set hende i Woody Allens ‘Match Point’ samt Marvelfilmene ‘Iron man 2‘ og ‘The Avengers’. Adam  Driver fik sit gennembrud i tv-serien ‘Girls’ og er ellers kendt for roller i ‘This is where I leave you’, ‘Star wars: The Force awakens’ og ‘Silence’. Han har desuden spillet hovedrollen i Jim Damuschs film ‘Paterson’.

Filmen er skrevet og instrueret af Noah Baumback, der er mest kendt for filmen ‘The Squid and the whale’ og ‘Franches Ha’. ‘A Marriage Story’ er inspireret af hans egen skilsmisse fra skuespilleren Jennifer Jason Leigh, og hans forældres skilsmisse.

Jeg vil give filmen 3 stjerner. Historien er kendt og bringer intet nyt til fadet, til gengæld er det gode skuespiller og filmen er velspillet. Disse skuespillere vil give seerne et par timers god og troværdig underholdning uden man skal forvente at kunne huske filmen, når måneden er omme.

Filmen går en kort periode i de danske biografer og derefter kan man se filmen på Netflix.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: