Linda Hamilton er det positive lys i skrantende franchise

Anmeldt af: Kasper Rasmussen

Det skulle være så godt, men Linda Hamilton´s tilbagevenden som Sarah Connor er det mest positive glimt i ellers gennemsnitlig og smårusten ‘Terminator’ genopstandelse.

‘Terminator: Dark Fate’ er den såkaldte ”rigtige” 3´er, men fremstår ikke vigtigere end den forrige 3´er fra 2003 nemlig ‘Terminator 3: Rise of the Machines’.

Sarah Connor fik i 1997 stoppet ”Skynet” og dermed forhindret udryddelsen af 3 millioner liv, men året efter sker der en personlig tragedie for vores heltinde. Dette gør at hun i de næste 28 år lever et liv med ensom alkoholisme og evig ”Terminator” udryddelse. En dag dumber Grace bogstaveligt ned fra himmelen. Hun kommer fra fremtidens år 2042 og er halvt menneske halvt maskine. Hun er kommet til jorden år 2019 for at redde den kommende mor, Dani Ramos fra at blive tilintetgjort af den skrækkelige cyborg Rev-9 som er programmeret af Legion-styret. Sammen tager de kampen op mod fremtidens trusler, med hjælp fra en gammel kending: T-800.

I 1984 kreerede James Cameron en kommende sci-fi klassiker, nemlig B-filmen The Terminator’. Den banede også vejen for østrigeren Arnold Schwarzenegger´s helt store gennembrud i hans signaturrolle som dræberrobotten fra fremtiden: T-800.
I 1991 mere end gentog de successen med den endnu bedre modtagne og succesfulde ‘Terminator 2: Dommedag’, som udover at blive en fantastisk underholdende action basker, også indeholdt nogle på ,daværende tidspunkt, revolutionerende speciel effekts.

Sidenhen fulgte : ‘Terminator 3: Rise of the machines’ 2003, ‘Terminator Salvation’ 2009 og den på nuværende tidspunkt værst modtagede: ‘Terminator: Genisys’ fra 2015. Disse havde ingen indflydelse fra ophavsmand James Cameron og dennes ex kone Linda Hamilton medvirkede heller ikke.
Derfor valgte man i stil med ‘Halloween’ filmen fra 2018, helt at skrabe fejlene helt væk og begynde på ny, og således er ‘Terminator: Dark Fate’ altså en direkte rigtig fortsættelse af ‘Terminator 2: Dommedag’.

Så skulle man tro at alt var lutter lagkage. Med Linda Hamilton tilbage i hendes egen signaturrolle som Sarah Connor, ‘Deadpool’ instruktør Tim Miller på styrepinden og James Cameron tilbage i folden som både producer og medmanuskriptforfatter. Sågar ‘The Dark Knight’ trilogiens manuskriptforfatter er med: David S. Goyer. Det kan vel kun blive stort?
Men nej. Jeg sad faktisk lidt og småkedede mig og er der noget man ikke skal er det at kede sig til en actionfilm!

Men problemerne indfinder sig allerede i starten. Væk er de flotte blålige billeder fra ‘Terminator 2: Dommedag’, her får kinematograf Ken Seng og instruktør Tim Miller det hele til at ligne en Deadpool’ film. Dette er fint nok til en perfekt tømmermandsfilm, men ikke en kulturel action-skat som ‘Terminator’ franchiset. Det ligner sgu en Netflix tv-serie!
Historien er også set før, det virker lidt som en ‘Terminator 2’-Light med alle de samme gentagelser. Det hele er bare mere anonymt gjort denne gang.

Det nye kuld af skuespillere til denne omgang Terminator årgang 2019, er også noget kedelige. Mackenzie Davis som nærmest overtager Arnold Schwarzeneggers beskytter rolle her, har slet ikke vores gamle kendings charme og udstråling. Hun er da pæn og nydelig at beskue men vi har tidligere mødt Mackenzie i ‘Blade Runner 2049’ og ‘The Martian’.

Natalia Reyes har fået den utaknemmelige rolle at spille den kommende ”Sarah Connor” i historien, men hun er overhovedet ingen match til den oprindeliges Linda Hamilton. Hun vil sikkert passe fint ind i ‘Fast & Furious’ franchiset. Gabriel Luna er heller ingen match som dræberrobotten Rev-9. Robert Patricks T-1000 fra den oprindelige ‘Terminator 2: Dommedag’ var af en helt anden ikonisk kaliber. Gabriel Luna kender nogle muligvis fra ‘True Detective’.
Arnold Schwarzenegger virker som om han aldrig har haft det mere hyggeligt i rollen som T-800, denne gang under navnet Carl som gardinsælger!

Men det er absolut Linda Hamitons film. Hendes Sarah Connor er hendes Ripley karakter, og det er fedt at de har fået hende med. Uden hende var vi endt på 3 chaplins. Hun er BAD-ASS!!
Hvis der skulle komme flere film i fremtiden, håber jeg Sarah Connor reder dem fra fremtiden, medmindre en tv-serie melder sig uden metaltræthed instrueret af James Cameron og IKKE bare produceret!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: