‘Hustlers’ er både en historie om svindel, venskab, ensomhed, magt og den amerikanske drøm.

Anmeldt af: Clara Miller

”This whole country is a stripclub. You got people tossing the money and people doing the dance.” Sådan lyder det fra Jennifer Lopez, der spiller Ramona i den nye film ‘Hustlers’, som handler om en gruppe strippere, der tager magten tilbage og beslutter sig for at narre en masse Wall Street-mænd for summen på deres kreditkort.

Destiny (Constance Wu) får arbejde som danser på en stripklub for at tjene til dagen og sørge for sin gamle mormor, som hun bor med. Da Destiny bliver venner med den populære og talentfulde Ramona, tager tingene fart. Der er ikke de mænd, der ikke smider penge efter dem, eller ting, de to kvinder ikke kan købe. Det hele vender dog med finanskrisen, og nu må danserne finde alternative måder at tjene penge på. Det bliver en blanding af stoffer og en masse svindel.

Kvinderne laver det her svindelnummer for at tage magten tilbage og få del i pengene, som at se for dem er blevet stjålet fra de hårdtarbejdende i samfundet af rige Wall Street-svin. Men man kan diskutere hvorvidt kvinderne faktisk vinder til sidst, eller om de bare er blevet ligeså slemme som dem, de stjæler fra.

Filmen er inspireret af en sand historie fra 2007 og baserer sig på artiklen ”The Hustlers at Score” af Jessica Pressler udgivet i New York Magazine. I filmen følger vi med fra begyndelsen og helt op til 2014-15, hvor artiklen bliver skrevet af journalisten Elizabeth (Julia Stiles).

Destiny er i virkeligheden en rigtig ensom kvinde; hun blev forladt af sine forældre og efterladt hos sin mormor som barn, og hun har haft svært ved at finde venner. Hendes største ønske er at blive selvstændig og uafhængig, hvilket hun giver udtryk for igennem hele fortællingen. Det giver derfor også god mening at Destiny pludselig føler sig fri og lykkelig, da hun sammen med de andre kvinder fra stripklubben danner sig et ’sisterhood’, hvor de passer på hinanden. Da hun i slutningen snakker med Elizabeth, forklarer hun hele svindelnummeret ved at hurt people hurt people, og Destiny (og de andre kvinder) var i den grad lidende på hver deres måde.

Jeg synes, at filmen er god til at fange sit publikum med glamour, musik, dans og penge, men samtidig ligger der også en dybere mening bag kvindernes svindelnummer, og denne bliver der også givet udtryk for på en god måde. Historien er sat godt sammen, og man mister ikke fokus i løbet af de 110 min filmen varer. Når dette er sagt er ‘Hustlers’ dog stadig en tydelig amerikansk film, som kan virke en smule ’over-the-top’ og unødvendig at se igen, efter man kender historien.

Jeg havde ingen anelse om hvilken film, jeg satte mig ned for at se. Jeg vidste kun, hvem der var med, og de eneste tanker det gav mig var, at dette måtte blive en rigtig girlpower-film. Det er det i særdeleshed også, men ‘Hustlers’ forsøger også at stikke lidt til samfundet og jeg mærker en kritik af den amerikanske drøm. Man kan sammenligne med filmen ‘The Bling Ring’ (også baseret på virkelige hændelser), som ligesom ‘Hustlers’ åbner op for spørgsmålet: for langt er man villig til at gå for at få hvad man vil have, og er det overhovedet det værd?

‘Hustlers’ er stjernespækket fra top til tå; skuespillerinderne (som udover allerede nævnte tæller Lili Reinhart, Keke Palmer og Cardi B) er enten etablerede og succesfulde kendisser eller aspirerende talenter på vej dertil. Instruktør og manuskriptforfatter Lorene Scafaria debuterede med ungdomsfilmen ‘Nick and Norah’s Infinite Playlist’ og har i 2015 instrueret Susan Sarandon, Rose Byrne og J.K. Simmons i filmen ‘The Meddler’. Filmen er bl.a. produceret af Adam McKay, som står bag store succeser som ‘The Big Short’ og ‘Vice’ samt ‘Anchorman’-filmene, som han lavede i samarbejde med Will Ferrell, der også er producer på ‘Hustlers’.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: