En fremragende film- og eventyroplevelse for hele familien!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Kan du ikke dække dine horn med tørklædet? Sådan lyder Auroras bøn, da de skal til middag hos den menneskelige kongefamilie i Ulsted. Men hvor langt kan Maleficent, den mørke herskerinde, strække sig for at gøre sin guddatter glad.

Filmen er fortsættelsen til ‘Maleficent’ fra 2014! Handlingen foregår adskillige år efter den første film, hvor Prinsesse Aurora overlevede ”angrebet med spindlen” og vågnede heldigvis til sidst. Nu er hun på vej til at blive dronning over Ellemosen. Men forholdet mellem hende og den onde fe Maleficent er stadigvæk komplekst og kommer i den nye film igen på prøve.

Maleficent er udfordret under besøgene hos kongefamilien – at smile og smalltalke med mennesker, når de er ens ærkefjender! Men Aurora er smaskforelsket i Prins Phillip fra Ulsted, og da han frier til hende, er der ingen vej uden om at besøge menneskernes kongerige. Det går ikke ligefrem som smurt og aftenen ender i en katastrofe, hvor Kong Stefan lige pludselig falder i søvn, lige som Aurora i den første film. Alt peger på, at det selvfølgelig er Maleficents værk, selvom hun påstår sig uskyldig!

Allerede fra filmens begyndelse skabes en atmosfære fyldt med spænding, da nogle mænd skal fange en svamp i den store og dystre Ellemoseskov – en svamp, som er en sød lille figur, som vi følger resten af filmen. Det er bemærkelsesværdigt i ‘Maleficent 2’ at der er en masse små detaljerer, som hverken bliver glemt eller drukner i den store fortælling, men som bliver afsluttet enden filmen slutter.
Og der er virkelig en hel masse ting, man skal kigge efter og være opmærksom på – fx den fantastiske Ellemos med alle de forskellige og søde figurer. Eller de vidunderlige ”flyvescener”, hvor Maleficent eller de andre af hendes slægt svæver og flyver gennem universet.

Selvom Angelina Jolie ikke umiddelbart er min yndlings skuespillerinde, må jeg indrømme, at jeg lidt faldt for hende som Maleficent! Hun har en aura af stolthed og ubarmhjertighed blandet med en rørende sårbarhed ift. Aurora. Hun har nogle helt fantastiske øjne, plus hendes dragt og hornene – det er et perfekt udseende! Jeg ved godt, at det kun er computeranimationer, men jeg greb mig selv i, at ønske jeg havde disse vinger! Enormt æstetiske og en fristende tanke! 

Michelle Pfeiffer som dronning Ingrith, Prins Philips mor, er også den reneste fornøjelse – hun forener alle de egenskaber, som en ”perfekt svigermor” skal have! Klædt i pæne hvide kjoler er hun den totale modsætning til Maleficent, dog blander filmen hurtigt rundt på, hvem der er den gode og den onde.
Sharlto Copley, som Kong Stefan, er ikke den mest afgørende rolle, men alligevel formår han, at give karakteren en varme og rørende blødhed, en herlig modsætning til den iskolde dronning Ingrith! Alle skuespillerne fungerer fint, de virker troværdige og er godt udvalgt, dog er Haris Dickinson som Prins Phillip er en lille bitte smule for kedelig!

Som sagt begynder ‘Maleficent 2’ enormt spændende, man bliver nysgerrig på, hvad der nu sker, men i midten føles det lidt langtrukket. Dog slår filmen til med en forrygende finale: Hæsblæsende kampscener, gribende øjeblikke, overraskelser og fremragende billeder!

Filmen er et hav af følelser og indtryk for alle sanser – ‘Maleficent 2’ indeholder kærlighed på flere planer, og er et forrygende eventyr, som også berør emner som tillid, svigt, forræderi og spørgsmålet om, hvordan modsætninger kan forenes i stedet for at bekæmpe hinanden!
Der sker så meget i filmen, at jeg gik lidt i opløsning, og jeg blev ramt og overvældet – hold da kæft!

For helt små børn er det måske lidt for vildt, men ellers en anbefaling til alle og til alle aldersgrupper!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: