En helt ny dimension til filmkunsten og den oscarvindende instruktør Ang Lee skulle egentlig være et drømmescenario – men…

Anmeldt af: Susanne Schatz

Det blev kun til et mareridt-scenario, med dårlig skuespillerpræstation og mangel på alt, som en god film skal indeholde!

Den 51 årig snigmorder Henry Brogan mærker, at alderen begynde at trykke – fysisk er han ikke længere så hurtig, men også psykisk plages han af hans mange drab. Men da han meddeler, sin foresatte, ønsket om at trække sig tilbage, bliver han lige pludselig selv et jagtoffer. Og det, som er efter ham, er den bedste snigmorder, han nogensinde har mødt – eller rettere sagt den er lige så god, som han selv engang var. Han bliver jages nemligt af hans 28 årige klon! Henry imod Henry …

Først tænker jeg, at det sker med vilje, at det er en gag, som skal gøre filmen mere avanceret, altså til en rigtig sci-fi-thriller! Men giver det mening, at undertekster næsten ikke kan læses, da to ens tekstspor kører oveni hinanden – ca. 95% af filmen!? Introscenen gav mig ondt i øjnene, fordi optagelserne er total uskarpe og virkelig ubehagelige at se på, men som sagt kan det jo være, at publikum skal føle ubehaget?! Efter ‘Gemini man’ er ovre, har jeg ikke fundet ud af, om der er noget galt med filmvisningen, eller om det skulle være på den måde!
I hvert fald gjorde det ikke filmoplevelsen bedre – slet ikke.

Handlingen kan jo være interessant, og naturligvis også det nye digitale koncept, hvor man vha. den digitale teknologi har skabt en yngre udgave af Will Smith, så det er muligt uden snyd og smart klipning, at vi ser to udgaver af Will Smith! Dog har jeg sjældent før set så lidt overbevisende skuespilspræstationer, som her!

Alle sammen virker simpelthen dilettantiske, enten overspil eller kunstigt underspil, som jeg egentlig forventer på en amatørscenecasting – alt virker uægte! Jeg aner ikke, hvad der er gået galt, og hvordan instruktøren Ang Lee (kendt fra ”Life of Pi”, ”Brokeback Mountain”, ”Hulk” og ”Fornuft og følelse”) ikke har formået at gøre det bedre!

Alligevel skal en detalje roses, nemlig da de 2 Henrys jager hinanden på motorcykel – det er nogle spektakulære stuntscener!
Men en på næsten alle områder dårlig film, som skuffer og hverken rammer eller efterlader noget som helst! Derfor: Ingen anbefaling!

Der er kun én grund til at den alligevel får 2 stjerner: Den yngre digitale skabte version af Will Smith!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: