Spændingsfyldt actiondrama drukner i sit eget komplekse plot.

Anmeldt af: Louise Larsen

En godhjertet familiefar og en barsk undercover informant danner den dualistiske ramme for antihelten Pete Koslow i den dramatiske actionthriller ‘Tre Sekunder’.

Pete (Joel Kinnaman), som er tidligere indsat i fængslet Bale Hill Prison, bliver rekrutteret af FBI-agenten Wilcox (Rosamund Pike) for at infiltrere den polske mafia og fælde mafiabossen Rysard ”Generalen” Klimek. Hvad der ellers skulle være en smertefri operation ender gruelig galt, og Pete bliver nu stillet det ironiske ultimatum: Blive sendt i fængsel af den polske mafia som ’drugdealer’ eller blive sendt i fængsel af FBI for at opnå sin frihed. Pete og hans kone Sofia Hoffman (Ana de Armas) iscenesætter et hustruoverfald i hjemmet for at overtræde Petes prøveløsladelse og får ham derved sendt tilbage til fængslet så han kan udføre jobbet for FBI og endelig blive en fri mand. Ikke nok med at Pete både har FBI og den polske mafia efter sig, så er politimanden Grens (Common) fra NYPD begyndt at lede efter svar på de mange løse ender. Mens Pete kæmper for sin overlevelse i fængslet, er hans kone nødt til at finde ud af hvem hun kan stole på og hvem hun skal holde sig langt væk fra.

‘Tre Sekunder’ skal træde varsomt for ikke at snuble over alle de huller der ligger gemt i plottet. Man kan nemlig undre sig lidt over hvorfor FBI har valgt en tidligere morder til jobbet som under-cover informant, og spørgsmålet forbliver ubesvaret, men må være dybere end at Pete kan flydende polsk.
Dog har FBI den fordel, at de kan brænde samtlige broer til Pete når operationen går galt, hvilket de så sandelig også gør da planen går skævt, og Pete nu er nødt til selv at tage drastiske midler i brug for at komme ud af fængslet.

‘Tre Sekunder’ er instrueret af Andrea Stefano og baseret på romanen ‘Three Seconds’ af den svenske duo Roslund og Hellström. Svenskerne har altid formået at levere spændingsfyldte krimier, og deres actionroman lever bestemt op til deres høje standarder. Ved at afvige fra den klassiske Hollywoodfortælling får vi en dybere og mere personlig skildring af vores hovedperson Pete i hans kamp for overlevelse.

Dog rummer filmens plot flere løse ender og man kommer som seer til at sidde tilbage med følelsen af at der mangler dele af fortællingen. Om jeg selv missede dem i det indviklede edderkoppespind af et plot eller om instruktøren simpelthen har glemt at føre dem til dørs, det er ikke til at sige. Men mangelfuldt, det var det.

Petes kriminelle fortid med et barslagsmål der ender i mord, bliver fortalt på hvad der føles som præcis tre sekunder, hvilket for mig gav en vag forklaring på filmens titel. Om der bevidst er blevet undladt betydningen af de tre sekunder fra romanen kan min (manglende) litterære viden desværre ikke give svar på, men den er bestemt eftersøgt i filmen.

‘Tre Sekunder’ er en spændingsfyldt film, som desværre gaber over for meget. Den ellers gennemspillede præstation af Joel Kinnaman bliver til tider kvalt i koncentrationen om at holde styr på plottets mange grene, og dette ødelægger fornøjelsen ved en ellers flot film.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: