Underholdende, morbid gyserkomedie, hvis kvindelige hovedrolle tager filmen til et helt nyt niveau.

Anmeldt af: Louise Larsen

Forestil dig en bryllupsnat hvor du bliver jagtet rundt af din svigerfamilie i et kæmpe hus, og skal kæmpe for at holde dig i live. Det er hvad Grace kommer ud for i ‘Ready or not’

Grace gifter sig med Alex Le Domas, der er en del af det kæmpe brætspil-dynasti Le Domas Games. Brylluppet forløber så godt som smertefrit, men det nye ægtepars bryllupsnat bliver alt andet end som forventet. Den yderst velhavende familie Le Domas spiller nemlig i traditionens tro et tilfældigt spil ved midnat hver gang en ny person bliver ægtet ind i familien. Spillet vælges ved hjælp af en mystisk boks, hvor Grace trækker kortet ’Hide and seek’. Hvad der til at starte med virker på Grace som en barnlig gemmeleg, udvikler sig hurtigt til et blodigt overlevelsesspil om hendes liv eller død. Og om hun er klar eller ej, så kommer svigerfamilien efter hende. 

Filmen er instrueret af makkerparret Matt Bettinelli-Oplin og Tyler Gillett, der sammen har formået at lave en flot film trods det forholdsvist lave budget på seks millioner dollars.

Genrehybriden Ready or Not forsøger at kombinere den groteske gyser med den sorthumoristiske komedie, og dette må man bestemt sige lykkedes. På intet tidspunkt i filmen var jeg i tvivl om hvornår den var hvad. Jeg grinte højlydt af Fitch Bradley, som gemmer sig på toilettet mens han googler hvordan man skyder med en armbrøst, mens jeg hoppede lige i jump scare-fælden da Grace falder ned i et lig-hul i gedestalden.

Filmens plot udnytter tiden til fulde i den ellers relative korte spilletid på 95 minutter. Man kommer aldrig til at kede sig under filmen, trods det meget forudsigelige plot, der egentlig bare handler om en psykotisk morderisk gemmeleg. Nå det så er sagt, så bliver vi som seer ikke introduceret for noget nyt inden for genren og filmen kan derfor komme til at føles lidt ligegyldig.

Filmens hidtil bedste element er den kvindelige hovedrolle Samara Weaving, der spiller sin rolle Grace Le Domas til perfektion. Allerede fra første møde med hende i scenen før vielsen formår hun at vise, at hun er alt andet en den uskyldige picture-perfect pige, som hun ellers let kan fremstå som. Her sidder hun alene foran spejlet, mens hun nedgør den familie, som hun om få minutter selv skal blive en del af.

Efter chokket over at opdage familiens absurde måde at spille ’hide and seek’ på, beslutter Grace sig for at kæmpe for overlevelsen, ved at iføre sig riffel og patronbælte. Målet er nu at holde sig skjult for familien til daggry hvor spillet er slut og hende og Alex endelig kan gå tilbage til at være mand og hustru. Tror hun. For intet er normalt i familien Le Domas og deres sygelige besættelse af ritualer og traditioner vægter højere end ægteskabet selv.

Selvom jeg var underholdt under hele filmen, forlod jeg ikke biografsalen med de helt store emotionelle følelser. Ready or Not er en film, der er underholdende, sjov og morbid, men er så også hurtigt glemt igen efterfølgende. Der skal ikke tænkes dybere over en højere mening med filmen, hvilket også medfører, at vi som seer kan nøjes med at tage den for præcis hvad den er: et underholdende, gyseligt grin.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: