Den tredje film om Mike Banning er et solidt stykke ”actionthriller-håndværk

Anmeldt af: Susanne Schatz

Den amerikanske præsident udsættes for et mordforsøg, og lige pludselig tyder alt på at hans tætteste og fortroligste livvagt, Mike Banning, står på den forkerte side – nemlig i alliancen med russerne.

Præsidentens ønske om at slappe lidt af under en fisketur koster ham næsten livet, da han og hans livsvagter bliver angrebet af en kæmpe flok eksplosive droner. Alt peger på at Mike Banning er hullet i sikkerhedssystemet, hvilket fører til, at han bliver USA’s meste eftersøgte mand. For at rense sit navn og for at beskytte sine nærmeste (og præsidenten), prøver han at afsløre de virkelige bagmænd. Men hvem kan han stole på?

Filmen åbner med en voldsom actionscene, og dermed får man allerede i de første par minutter et godt billede om, hvad der venter én i ‘Angel has fallen’! Men selvfølgelig er det ingen overraskelse, da man jo præcis har valgt denne genre film med Gerard Butler, en rutineret action-helt og kendt fx fra ‘300’ eller ‘Tomb Raider 2’, på rollelisten. Og i modsætningen til mig, har man formodentlig også set ‘Olympus has fallen’ (2013) og ‘London has fallen’ (2016). Ok, nu falder altså angel – som synonym for skytsengel eller rettere sagt for livvagten. Mike Banning falder rigtig dybt … At han har en række hemmeligheder i bagagen – ift. familien, hans kolleger og den amerikanske præsident – gør ikke hans position nemmere.

Dog klarer han alle udfordringer, virker næsten ”usårbar” og overlever ”det hele lort”! Jeg synes, det er altid meget imponerende i action-thriller, hvad hovedkaraktererne udsættes for, og alligevel kæmper de bare videre.

En anden imponerende og samtidig enormt afskrækkende detalje er, hvad den moderne teknik kan! Scenen med drone-angrebet er fuldkommen vild, og den absolut tilintetgørende effekt er i min verden et mareridt-scenario – men formodentlig en reel fremtid … Elektronikstyrede biler findes jo allerede, og her vises hvad der kan ske, hvis ”onde mennesker” overtager kontrollen.

Det lykkes for instruktøren Ric Roman Waugh at holde spændingen hele 121 minutter, dog var der til sidst måske en lille bitte smule for meget ”tilintetgørelse” – men det er vel et spørgsmål om smag …

Gerard Butler passer godt som type, selvom han måske ikke er verdens bedste skuespiller! Morgan Freeman i rollen som præsident formår at give karakteren en troværdig, men også en menneskelig side – i hvert fald et interessant valg! At Nick Nolte som Mike Bannings far er med på rollelisten giver også noget ekstra.

Altså, konceptet fungerer, skuespillerne også, og jeg følte mig underholdt! Dog er antallet af døende, ”eksploderende” mennesker alt for højt, og specielt, at ”man bare slår andre ihjel, fordi de er i vejen”, uden at det synes at gøre noget, er et lidt dårligt budskab! At føle sig truet retfærdiggør ikke alt – men det er måske forskellen mellem den amerikanske og vores verden.

‘Angel has fallen’ kan sagtens ses (men ikke noget for ”sarte gemytter”) – men uden at den efterlader noget dybt indtryk!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: