Nørdernes hævn er enhver tysklærers drøm

Anmeldt af: Adam Bouttai

Den tyske miniserie “How to Sell Drugs Online (Fast)” (2019) er en fortælling, der gør tyske verber og kasserollebøjning coole og med de skarpeste Netflix algoritmer samler genetikken fra en række seer-favoritter med et uimodståeligt resultat til følge.

Gymnasieeleven og über-nørden Moritz (Maximillian Mundt) er blevet dumpet af barndomskæresten. Liza (Anne Lena Klenke) der er forandret efter et års udveksling i USA. Tandbøjlen og tøjdyrene er erstattet med ecstasy-fester og flirt med skolens Mr. Popular, Dan (Damian Hardung). For at vinde Liza tilbage udarbejder Moritz, en vanvittig plan, og snart vendes der op og ned på tilværelsen som serieiværksættere med store drømme og fiasko-historik. 

Fra første anslag står det klart, at serien er badet i metalag som  Justin Kerrigans fremragende ”Human Traffic” (1999), med en protagonist, der er modelleret efter John Cusack arketypen i “Better off Dead” (1985), “Say Anything” (1989) og “High Fidelity” (2000). Skuespillet er elskeligt og tilpas cringe med en komisk timing, der er lige så charmerende som i “Freaks and Geeks” (1999-2000), “The Inbetweeners” (2008-2010) og “Silicon Valley” (2014 -). Samtidigt lykkes den finurlige modifikation af “Breaking Bad” (2008-2013) præmissen, fordi det romantiske biplot, står skarpt og er instrumentalt til at fastholde sympatierne for den socialt akavede cyberstalker Moritz gennem 175 minutter.

Det er klassisk coming of age for Generation Y. Seriens farvefulde æstetik, meta krumspring, samt buddy duoen Moritz og Lenny (Danilo Kamperidis) er alle elementer, der med sikkerhed vil få Netflix abonnenter til at vende tilbage til platformen, når næste sæson går viralt. Netflix har kogt suppe på de bedste fortællinger om nørder i krise og samlet det i steaming-gigantens friskeste sitcom udspil, der samtidigt giver et lettere alternativ til de mørkere high school fortællinger “13 Reasons Why” (2017 -) og “Euphoria” (2019). 

Historien om den fiktive tyske provinsby Rinseln, der oversvømmes af party drugs og direktør-aspirationer, ender som som en samtidshistorisk modvægt til  tysk fjernsyns mammut, “Babylon Berlin” (2017). Der er ingen tvivl om at enhver tysklærer straks bør dirigere sine teenage-dvaske elever direkte mod en undertekst-fri binging seance på Netflix.

“How to Sell Drugs Online (Fast)” kan streames på Netflix.

Første sæson har 6 afsnit med en spilletid på ca. 30 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=3sxg1xXmd0I

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: