´Stranger Things’ vender stærkt tilbage med sin tredje sæson

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Der findes et par overnaturlige serier, men der er ikke rigtigt nogle andre af disse serier som er lige så underholdende og rørende som ‘Stranger Things’.

I 3.sæson af ‘Stranger Things’ vender vi igen tilbage til den lille amerikanske by Hawkins. Vi får her et gensyn med vennerne Eleven, Mike, Dustin, Will og Lucas samt deres familier. Da Will igen begynder at mærke de onde overnaturlige kræfter nærme sig, og da der samtidig bliver opdaget en hemmelig russisk organisation som arbejder under jorden(bogstaveligt talt, lige under jorden på Hawkins), må vennerne og deres familier igen gå sammen for at redde byen og verdenen endnu en gang. 

‘Stranger Things’ blev næsten med det samme et kæmpe kult hit, da første sæson kom i 2016, med en stor mængde charme, uhygge og en god bunke 80’er nostalgi. Det er også fuldt berettiget, for især første sæson af serien var fuldstændigt suveræn. Der kom et lille dyk i anden sæson, selvom den også var ganske underholdende.

De fem venner er spillet af Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin og Noah Schnapp. De er en dejlig femkløver, og et lille minus er at de i den nye sæson ikke har så mange scener sammen som tidligere – de er mere delt op. Selve sæsonen har tre handlingstråde, som måske kunne blive forvirrende, men som på fineste vis bliver bundet sammen til sidst.

Man kan mærke på serien at dens hovedroller er blevet ældre, da der bruges meget tid på de forskellige kærestepar og deres forskellige konflikter. For mig kommer disse kærestepars småskænderier til at fylde lidt for meget og det bliver for meget kærestekliche. 

Serien er skabt og instrueret af The Duffer Brothers, også kendt som Matt og Ross Duffer. De er begge født i 80’erne og det virker som om at deres ambition med ‘Stranger Things’ har været at lave en overnaturligt ungdomsserie som hyldede deres 80’er nostalgi så meget som muligt – det er der heller ikke en finger at sætte på. Folk som har den mindste kendskab til 80’erne eller er opvokset i det årti vil blive fodret med lækre referencer og eastereggs. Derudover er der også et par virkeligt rørende øjeblikke.

Musikken og det visuelle look skal også fremhæves da det er med til at skabe en stemning som man ikke finder i andre serier – igen er det med til at give serien sin unikke 80’er stemning.

Efter en ikke dårlig, men heller ikke perfekt, anden sæson virker det som om at ‘Stranger Things’ nu er tilbage på toppen igen, og indtil videre er den nyeste sæson da også blevet virkeligt godt modtaget -det er både af seerene men også fra kritikerne. Og jeg kan kun sige at jeg glæder mig meget til at tilbringe tid med de charmerende karakterer igen i fjerde sæson.

‘Stranger Things’ kan ses på Netflix

Sæson har 8 afsnit med en spilletid på ca. 50 min

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=XcnHOQ-cHa0

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: