Overrumplende effekter og enkelte gode stemmepræstationer løfter ‘Løvernes konge’

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

I en tid hvor Disney er igang med at lave remakes af alle deres mest kendte tegnefilm, skal vi selvfølgelig også have en ny version af Disney klassikeren ‘Løvernes konge’

 

Løvernes konge foregår på den afrikanske savanne hvor den kommende konge, Simba fødes. Simba forguder sin far kong Mufasa, men er samtidig også lidt for nysgerrig og eventyrlysten. Sammen med veninden Nala, tager han derfor ofte på eventyr i kongeriget. Det er dog ikke alle i kongeriget som er glad for den lille nye kronprins, og Mufasas bror Scar, går med skumle planer om at overtage tronen. Da Mufasa dør flygter Simba ud på savannen, overbevist om at han er skyld i sin fars død. Alene på savannen møder han det umage par Timon og Pumbaa og starter en tilværelse med dem. Men da Nala dukker op og bliver genforenet med Simba, vælger han at tage tilbage til sin familie for at tilbageerobre tronen fra sin onkel.

‘Løvernes konge’ er en genindspilning af tegnefilmen med samme navn fra 1994. Den oprindelige tegnfilm blev en kæmpe succes, og havde et ikonisk karaktergalleri som i mange år har været elsket af millioner. Især er de to karakterer Timon og Pumbaa ekstremt elsket, og efter filmen fik de to en animeret serie.

Den nye film er indimellem et shot for shot remake, bare med en ekstremt imponerende visuel side. Dyrenes udtryk, bevægelser og især også de ekstremt levende øjne gør at den visuelt er noget af det mest overbevisende der indtil nu er blevet produceret. Man bliver bare desværre ikke lige så rørt i dette remake som man gjorde af den oprindelige film – der er fra min side fældet mange tåre under den første film. Derudover er der også tilføjet en ekstra halv times spilletid, som gør at spilletiden næsten er på to timer, hvilket handlingen desværre ikke kan bære.

Stemmerne er leveret af b.la. Donald Glover som Simba, Beyonce som Nala, Chiwetel Ejifor som Scar, Seth Rogen som Pumbaa, Billy Eichner som Timon og John Oliver som Zazu. Især er Ejifor, Rogen og Eichner fuldstændigt overlegne og stjæler hver scene de er med i. Desværre er de andre stemmepræstationer ikke er særligt bemærkelsesværdige, og de er ikke nogle som man husker længe efter man forlader biografsalen.

De oprindelige sange fra tegnefilmen fra 1994 er også med i denne version og det er et glædeligt genhør. Det er nogle sange, hvor mange af dem efterhånden er blevet klassikere og er elsket ligeså højt som selve filmen. Der er dog tilføjet nogle nye sange som ikke rigtigt passer ind i forhold til de andre sange.

Jon Favreau har tidligere haft erfaring med at instrueret genindspilninger af tegnefilm. Han instruerede ‘Junglebogen’ fra 2016 og er også annonceret som instruktør på ‘Junglebogen 2’. ‘Junglebogen’ var også en visuelt fantastisk film, men med ‘Løvernes konge’ har Favreau instrueret en film som overgår den rent visuelt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: