Den søde universitetstid

Anmeldt af Adam Bouttai 

‘SKAM’ (2015-2017) er endt som den universelle serie om gymnasietiden i stil med ‘Beverly Hills 90210’ (1990-2000) samt ‘Dawson’s Creek’ (1998-2003). Med fokus på start-tyverne, så viser nordmændene igen, at de er skarpe på det nærværende drama i anden sæson af ‘Semester’ (2018 -).

 Erling er kommet sig over sabbatårets problemer med privat gæld, venskabs prioriteringer og kærestesorger i første sæson af ‘Semester’. Den økonomistuderendende Maria (Zoe Mæland Rodgers) flytter ind på kollegiet Blindern, hvor Erling (Herman Tømmeraas) og Sunny (Mankirat Singh) har sprut, one night-stands og silent disco på hjernen i dagene op til semesterstart på Oslo Universitet. 

 Det webisode lignende format, med skiftende spilletid på 10-19 minutter pr. afsnit, faciliterer i sig selv binge effekt, da publikums følelsesmæssige investering opvejes af fine storylines, badet i dogmelignenede kamera-æstetik og en skræddersyet musik playliste. I en tid hvor hormonerne ikke er lige så skizofrene som i gymnasietiden og livssituationerne mere nærværende lykkes ‘Semester’ som den universelle fortælling om studietiden. Vordende universitetsstuderende, i ind- og udland bør da også unde dem selv den glæde at følge Erling og hans studiekammeraters op og nedture. 

 Erling er en James Dean arketype, der har oplevet en fin udvikling fra første sæson. Han er dog stadig den samme naive romantiker, og det giver langt mere vidde til at Tømmeraas kan vise sine evner som skuespiller frem for som Penetrator-Chris i “SKAM”, uden at der bliver sparet på hverken drama eller akavede momenter af den grund.

 Det er dog tydeligt at denne sæson ikke er Erlings. Det er Marias historie, og hun oplever også det umiddelbart største skifte i person, mens sympatierne i højest grad placeres hos den små-kiksede Jacob (Hugo Andersson). Den psykologistuderende Mikaels (Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen) plotline løses mindre heldigt i seriens forsøg på at skabe en antagonist. Finalens cliffhanger er tilpas interessant i forhold til publikums følelsesmæssige investering, og der er derfor al mulig grund til at glæde sig til Erlings nyeste strabadser i de både forfærdelige og vidunderlige tyvere.

 Begge sæsoner af “Semester” kan streames på DR TV.

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=i6sl4PSKDsY

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: