Blinky Bill på Eventyr efterlader sit publikum uimponeret.

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Blinky Bill er en elsket australsk børnebogs koala, som der nu, 4 år efter filmens premiere, er kommet en dansk-dubbet animationsfilm om.

Blinky Bill er en koala med en stor fantasi og som drømmer om at blive eventyrer og opdagelsesrejsende ligesom sin far. Da Blinkys far forsvinder på en af hans rejser er Blinky den eneste der stadig tror han er i live. Blinky finder en dag et mystisk spor der gør at han tager på en rejse igennem Australiens ødemark, for at få sin far tilbage igen. På sin rejse møder han Nutsy, en koala fra zoologisk have og Jacko, et nervøst firben. De er et umage trekløver, som bliver nødt til at arbejde sammen hvis de skal komme sikkert igennem ødemarken.

Fortællingerne om Blinky Bill blev skabt af den australske forfatter og illustrator Dorethy Wall. Den mest kendte af hendes bøger er ‘Blinky Bill: The Quaint Little Australian fra 1933. Bøgerne er derefter blevet efterfulgt af en tv-serie fra 1990’erne og efterfølgende også en bunke film – dog mest tv-film.

‘Blinky Bill på eventyr’ er oprindeligt fra 2015, men er først nu kommet til Danmark – hvorfor den først kommer til Danmark nu ved jeg ikke. Filmen er instrueret af Deane Taylor som var art director på ‘The Nightmare Before Christmas’ og Cartoon Network serien ‘Ko og Kylling’.

Der er noget virkeligt barnligt og naivt over ‘Blinky Bill på eventyr’, som måske rammer de mindste børn ganske fint. Historien er noget man har set mange gange før – det er ikke ligefrem nyt med film hvor hovedpersonen skal rejse ud og vokse og lære noget på rejsen. Vi har set hero’s journey gjort bedre og mere interessante før, både i animationsfilm og live-action spillefilm.

Animationen er udmærket, men det er ikke noget prangende og den virker meget enkel. Når man er blevet beriget med fantastiske animationsfilm fra bl.a. Pixar og Disney, så virker denne animationsstil en anelse kedelig.

Også karakterene virker til at skulle ramme det mindste publikum. Der er ikke meget kød på dem og jeg er ret sikker på at de lidt ældre børn vil kede sig en smule eller finde karakterene uinteressante. Men de mindste vil sikkert syntes godt om Blinky Bill og hans venner. Der er ikke noget galt i at lave animationsfilm for de mindste, men en god familiefilm skulle gerne kunne underholde hele familien og ikke kun de mindste. Jeg tror dog ikke at det bliver sådan en stor succes at vi ser mange ‘Blinky Bill’- film i de danske biografer. Det er bl.a. fordi der bliver produceret så mange animationsfilm, med mere interessante karakterer og en mere medrivende handling.

De danske stemmer er leveret af bl.a. Allan Hyde, Maja Iven Ulstrup og Krisitan Boland – men ingen af de danske dubbere leverer nogle specielt bemærkelsesværdige præstationer. De ender med at blive, ligesom resten af filmen, rimeligt uimponerende.

‘Blinky Bill på eventyr’ er ikke en decideret dårlig film, Men den virker så uambitiøs i udtryk og handling at den ender med at blive intetsigende. Derudover er det et lille minus at forældre og ældre børn nok vil finde filmen ret så banal og jeg tror næppe det er en film der vil blive snakket meget om bagefter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: