Forudsigelighed og en rodet fortælling gør ikke noget godt for ‘Men in Black: International’

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Tessa Thompson og Chris Hemsworth spiller de to hovedroller som skal redde jorden fra Aliens. Desværre kan de ikke redde filmen fra at føles lang og ligegyldig.

Det er ikke kun USA længere som har brug for en afdeling af ”Men in Black” og derfor har organisationen ekspanderet og arbejder over hele verden. Molly har som lille mødt en Alien og siden den dag har hun jagtet organisationen. Da hun endelig finder dem går de med til at rekruttere hende som en agent på prøve, og hun får derefter navnet Agent M. Hun teamer op med den legendariske Agent H for at sikre befolkningens sikkerhed. Da der hurtigt viser sig en ny alientrussel må det umage par rejse ud i verden for at redde agenturet og hele verden.

‘Men in Black’-eventyret begyndte i 1997 med Will Smith og Tommy Lee Jones som det umage par der skulle arbejde sammen og beskytte USA. Der kom senere en ‘Men in Black 2’ i fra 2002 og en ‘Men in Black 3’ fra 2012. Smith og Lee Jones var et virkeligt charmerende par, og universet som der blev skab i filmene var mindst lige så charmerende.

I ‘Men in Black: International’ er det Tessa Thompson og Chris Hemsworth der skal danne par som Agent H og Agent M. De to har tidligere spillet sammen i ‘Thor: Ragnarok’. Smith og Lee Jones havde en utrolig kemi, og det gjorde dem så elskelige. Desværre mangler Thompson og Hemsworth denne kemi, og man når ikke på noget tidspunkt at få et specielt forhold til de to karakterer.

Måske skyldes det at der er alt for mange plottråde man skal holde styr på, og i den første del af filmen bruger man meget tid på at finde rundt i hvor man er og hvornår handlingen foregår. Der bliver hoppet frem og tilbage i tid, som er et underligt valg, da det ikke gør noget godt for filmen og det virker ekstremt rodet.

Udover Thompson og Hemsworth medvirker Emma Thompson også i en lille rolle som O – der er leder af den amerikanske afdeling af ‘Men in Black’ og Liam Neeson som er Agent H’s tidligere partner og leder af den internationale afdeling af ‘Men in Black’.

Neeson er ganske fin, men karakteren virker bare skabelonskåret og hans udvikling er ret så forudsigelig – det tog mig meget kort tid at regne hele handlingen ud.

Filmen virker mest som en film der er blevet skubbet ned i en skabelon man kender alt for godt. Så der er ikke nogle overraskelser og når filmen er færdig føler man at man har spildt 2 timer på en fortælling der kunne fortælles på 20 minutter.

Det er den vildt erfarne F. Gary Gray som er instruktøren bag ‘Men in Black: International’. Han startede som musikvideoinstruktør men har derudover instrueret bl.a. ‘Fast & Furious 8’, ‘Straight Outta Compton’ og ‘The Italian Job’. I min optik har han ikke gjort et særligt godt job, da historien er rodet, skuespillet mangler charme og effekterne er ikke særligt flotte. Der mangler også en rytme i klipningen, som også virker abrupt.

Jeg havde glædet mig til denne film, men mest fordi jeg så godt kunne lige de første ‘Men in Black’- film. Men jeg må desværre indrømme at jeg syntes det var to meget lange timer, som endte med at jeg sad efter filmen og følte at jeg havde set en film der var unødvendig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: