En lidt for kedelig filmatisering af Penelope Fitzgeralds novelle

Anmeldt af: Susanne Schatz

I 1959 drømmer Florence Green om at åbne en boghandel i en lille by i det østlige England. Men hendes passion og frisind møder massiv modstand fra det indsnævrede lokale samfund.

Florences mand døde for mange år siden, men alt det gode, de havde sammen, fx. kærligheden til litteratur, fører til, at hun realiserer sin drøm om en boghandel, trods modstanden bl.a. fra banken. Men hun undervurderer fjendtligheden og misundelsen i det lille samfund. Fru Gamart, en wannabe fra den lokale kunstscene, misbruger sin magt og indflydelse og prøver alt for at ødelægge butikken! Dog har Florence en allieret i form af Mr. Brundish. Men da han lige pludselig dør synes al indsats at have været forgæves.

Isabel Coixet er en spillefilm og dokumentarinstruktør (Spain in a day/2016; Yesterday never ends/ 2013). Som hovedrollerne ses Emily Mortimer kendt fx fra ”Mary Poppins Returns”, ”The Party” og Bill Nighy  som er kendt fra ”Love Actually” og ”Harry Potter and the Deathly Hallows”.

‘The Bookshop’ er flot filmet, med dejlige billeder fra det engelske landskab og fra den lille by. Man kan godt forstå, at Florence ønsker at være en del af ”idyllen”. Filmens langsomhed er til en vis grad dejlig og hensætter èn i en 50’er atmosfære. Men desværre virker handlingen kedelig og karaktererne er ikke interessante – det ville være en fordel for filmen at nuancere dem lidt mere, at vise mere end at fortælle om det. Lige fra begyndelsen bliver vi nemlig ledsaget af en kvindelig voiceover, som fortæller om Florence og hvad der sker i filmen.

Filmen giver helt klart en følelse af hygge, dog mangler noget, som vækker min nysgerrighed og interesse i, hvad der er bag hovedpersonernes facade!

Undervejs dukkede tanken op – at filmen forhåbentlig er snart forbi. Men i de sidste 5-10 minutter af filmen kommer der en uventet drejning, som forløser det hele på en god og interessant måde! Sikke en dejlig overraskelse, at en films slutning kan redde det hele – normalt er det ofte omvendt!

‘The Bookshop’ kan godt anbefales til folk, som elsker stille og rolige film og som er fan af 50erne!

Slutningen har løftet filmen op på 4 STJERNE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: