Brilliant skuespil og fantastiske replikker gør ‘Hvem er bange for Virgina Wolf’ til et mesterværk

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Et hyggeligt aftenmøde mellem to ægtepar udvikler sig hurtigt meget negativt og bliver en aften de to par aldrig vil glemme.

George og Martha er et middelaldrende ægtepar som har et, til tider, meget anspændt ægteskab. George er professor i historie og Marthas far er rektor på universitetet. En aften efter en fest på universitet invitere Martha et yngre par over til en aftendrink. Nick, som er manden i det yngre par, er ny biologi professer på universitetet, og hans kone Honey, er meget museagtig. Aftenen starter nogenlunde godt ud, men hurtigt bliver aftenen fuldt med en ladet stemning, verbale overfald – og jo mere alkohol der kommer indenbords, jo værre bliver aftenen.

Elizabeth Taylor og Richard Burton er på slap line i ‘Hvem er bange for Virginia Wolf’ og er eminente som Martha og George. Deres sammenspil er genialt, og de tør i denne film stå ved deres alder og virker ekstremt troværdige. Det er noget man kan lære lidt af i dag, hvor alle skal have botex osv. og ikke tør stå ved deres alder.

Taylor som jo var ekstremt smuk, tør også i denne film at være ‘grim’ – hvilket gjorde at hun også vandt en Oscar for bedste skuespillerinde. Burton var også nomineret men vandt dog ikke.

George Segal og Sandy Dennis er også geniale som det yngre ægtepar. De har også fantastik kemi, og samtidig er kemien med Taylor og Burton også fantastisk. Dette er en film hvor replikker flyver igennem luften som pistol projektiler, og de rammer plet hver gang.

Mike Nichols har instrueret filmen. Han har også instrueret ‘The Graduate’, ‘Silkwood’, ‘Regarding Henry’ og ‘Angels in Amerika’, men hans største og mest roste film er dog ‘The Graduate’ og ‘Hvem er bange for Virgina Wolf?’.

‘Hvem er bange for Virginia Wolf?’ er ekstremt enkelt bygget op, med kun tre locations – George og Marthas hus, en bil og en bar. Det gør også at filmen bliver mere intens, og selvom dette er en film uden action, flotte effekter eller vilde locations, så er filmen så fascinerende og fængslende at du sidder fuldstændigt opslugt.

Filmen er originalt er teaterstykke, og måske er det derfor at der er truffet det valg med så få locations og så få skuespillere – der er kun de fire skuespillere med i filmen. Men jeg syntes personligt at det er et virkeligt fedt valg, og filmen viser at man ikke behøves alt det unødvendige ‘støj’, hvis man bare har en godt skrevet og velspillet film.

Lige for tiden,og frem til den 7.juni, er det også muligt at se ‘Hvem er bange for Virgina Wolf?’ i skuespilhuset i København og det er en oplevelse som også kan anbefales.

‘Virgina Wolf’ er virkeligt svær at finde på streamningtjenester eller lejesider, men hvis du finder den er den meget seværdig.

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=4vIUGN8CGjE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: