John Wick 3 sender Avengers til Endgame i nyt action hovedværk.

Anmeldt af: Kasper Rasmussen

Gamle mænd buldrer bedst i action, men Keanu Reeves skruer den op til 11 og sender tidligere actionhelte til tælling i fantastisk tredje del om lejemorderen med svaghed for hunde.

”John Wick 3” fortsætter umiddelbart efter ”John Wick 2´s” hæsblæsende slutning. Da vi sidst sagde farvel til John Wick, havde han en findeløn på sit hoved i form af 14 millioner dollars. Dette gør naturligvis vor helt til en populær herre, der nu må springe for livet og forsvare sig mod et utal af assasins og lejemordere. Han er blevet ”excommunicado”, altså fuldstændig ekskluderet, så hvem kan han stole på, måske sin gamle veninde ”Sofia” som har lovet at hjælpe ham uanset hvad? Og mon han kan blive fredhellig?

Det ville være synd at sige at handlingen i ”John Wick” filmene udgjorde sig for entre til den lokale mensa klub, men det har vist heller aldrig været meningen. Værdien i disse film skal findes i form af bragende action der er flot filmet og redigeret. De skal få actionfans til at juble og gerne indløse næste billet. Det der er så fedt ved ”John Wick” filmene er at de er fantastisk flotte at se og høre på, kamp/action scenerne går lige i blodet på alle action-vrag og vores hovedperson er sådan en herlig ”one of the guys” looner vi alle elsker. Desuden gør det heller ikke noget at modsat ”Matrixtrilogien”, bliver ”John Wick”-filmene bedre og bedre.

Nu er vi så nået til tredje del af vores ”historie” om vores ”hyggelige” lejemorder onkel, der bare vil have lidt fred sammen med sin firbenede ven. For at få os action elskere til at blive i biografstolen skal der naturligvis skrues op for det hele, hver gang der kommer en ny film til franciset. Og det gør det: i tifold!. Det er simpelthen noget af det mest hæsblæsende og eksplosive jeg overhovedet har været udsat for.

Instruktør Chad Stahelski fører os sammen med vores antihelt gennem New Yorks neon belyste gader, gennem Casablanca i Marokko og tilbage igen i et actioninferno og kampsport forløsende voldsorgie, der er en sand trussel til popkornspisning. Det nemmeste ville være bare at sige ”se filmen”, men action på hesteryg, kamptrænede schæferhunde og en motorcykel jagt der får biljagten i ”The Dark Knight” til at ligne en biljagt fra ”Olsenbanden”, hamrer ”John Wick 3” helt op i mesterklassen. Vi snakker altså der hvor ”Die Hard 1, Predator og det bedste med Ethan Hunt og Jason Bourne befinder sig. Og så gør det ikke noget at der både er fornyelser i kampscener og lidt mere sidehistorie til John Wicks karakter.

Keanu Reeves er en sjov fætter. Han bragede igennem som atypisk actionhelt med 1994´s ”Speed”, for herefter at indtage science fiction/action verdensherredømmet med ”Matrix-trilogien”, der satte nye standarder. Han er langtfra verdens bedste skuespiller og med et lidt anonymt ydre skulle man tro han ville ende som en lidt overset herre i Hollywood. Men Keanu har vist sig sej som sålelæder og i en alder af 54 venter hans pension lysår ude i fremtiden. Han laver ca. 80% af sine stunts selv og lærte til forberedelserne af ”Matrix: Reloaded” sig at kunne over 200 martial arts moves.

De velkendte figurer ”Bowery King” og ”Winston” fra de foregående film er heldigvis tilbage, i yderst velspillende form af Laurence Fishburne og Ian McShane. Hertil bliver vi præsenteret for nye karaktere – hitkvinden Sofia spillet af Halle Berry og Zero spillet af kampsport legenden Mark Dacascos. Hollywood legenden Anjelica Huston kigger også forbi.

Filmens fulde titel er ”John Wick 3 – Parabellum” hvilket er latin og skulle betyde ”Hvis du vil have fred, gør klar til krig”. Det skulle dog også referere til en maskinpistol fra 1. verdenskrig ved navn 79, 2 mm caliber. Det må siges at passe til denne film, så 5 chaplins hatte med savklinger er yderst fortjent.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: