Forårets såkaldte sjoveste familiefilm er hverken spændende eller særlig morsom

Anmeldt af: Susanne Schatz

En opdagelsesrejse med forældrene i rummet bliver for den 10 årige dreng Villy en kæmpe udfordring, da rumskibet lige pludselig bliver ramt af en meteorregn.

Villy nyder livet i rummet langt væk fra hans tidligere liv på jorden! Faciliteterne i rumskibet gør hverdagen ukompliceret og anderledes – på godt og ondt! Hans hverdag er en blanding af spændende fornøjelser, men også pligter – han ville jo gerne være ”voksen” og hjælpe forældrene med deres mission. Men da en meteorregn ødelægger rumskibets ”beskyttelsesskærm” mister han kontakten med sine forældre.

Holdet (Eric Tosti/ instruktør, David Alaux og Jean-Francois Tosti) bag filmen begyndte med 3D animation i 2006, og indtil videre var deres største succes ”Junglebanden” fra 2017 – filmen blev solgt i 50 lande.

Jeg kan godt lide animationsfilm, fordi de kan noget, som ofte er umuligt med ”ægte skuespillere”. De kan åbne ind til en fantastisk verden, og i de allerbedste tilfælde føler jeg mig underholdt, overrasket, rørt og forlader biografen med et bredt smil og ordene ”Hvor var det dog sødt!” Desværre skete intet i den retning efter denne film …

Tværtimod synes jeg, den er kedelig, figurerne er ikke søde og monstrene ikke skræmmende! Alt det, som kan gøre den slags film interessant, kommer ikke til indsats, som fx flere følelsesmæssige nuancer, mere dynamik eller strålende farver! Det farverige blomstrer  fascinerer ikke nok, det eventyrlige er ikke spændende nok, forholdene virker for flade og rammer slet ikke. Nogle handlingstræk virker tilfældige og følger ikke helt logikken, eller i hvert fald undrede jeg mig – om hvorfor Villy undervejs reagerer, som han gør?

Det er helt fint, at filmen ikke har det åndesløse tempo, som mange andre af tidens tegnefilm, men alligevel skal der være noget, som holder ens interesse i live.

Det er virkelig synd for filmen, at emnet ikke bedre er blevet udviklet, fordi der egentlig er meget potentiale i den – følelsesmæssigt, på spændings- og underholdningsniveau, faktisk for alle sanser!

Måske en film for små børn? Jeg ved det ikke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: