‘Uglydolls’ minder om en billigere og dårligere udgave af ‘Toy Story’

Anmeldt af Lou von Brockdorff

Børnene bliver måske underholdt og charmeret af karakterene i ‘Uglydolls’, men desværre vil det nok blive en meget lang og anstrengt oplevelse for de større børn og forældrene

De dukker der ikke er perfekte bliver ikke sendt ud i butikken eller smidt ud. Istedet ender de i Grimsted hvor man hylder det underlige, mærkelige og grimme. Fra tid til anden dukker der nye dukker op i Grimsted, selvom ingen ved hvor vi kommer fra. Moxy elsker livet i Grimsted med sine venner, men samtidig drømmer hun om at finde ud af hvor de alle kommer fra, og drømmer om at få sig et menneskebarn. Sammen med sine venner drager hun derfor afsted ud i Den Store Verden for at finde svar og finde et menneske. De ender her i studiet for perfektion, hvor det kun er de perfekte dukker der kommer hen,og de bliver konfronteret med hvad det betyder at være anderledes.

Ideen til ‘Uglydolls’ startede for 17 år siden da tegneserietegneren David Horvath sendte breve til sin kæreste Sun-Min Kim der boede i Sydkorea. I brevene tegnede han nogle skæve figurer, som inspirerede Kim til at sy en gave til Horvath – det blev den første ‘Uglydoll’. Både Horvath og Kim har været med ind over filmatiseringen af deres dukkeunivers.

I den danske udgave spiller Anna David Moxy. Hun er flankeret af en gruppe andre sangere og skuespillere – bl.a. Pharfar, Malte Ebert og Szhirley. De danske stemmer fungerer fint, selvom de godt kan blive lidt anstrengt. Grunden til at det primært er sangere som lægger stemmer til filmen er fordi der er virkeligt mange sange med – jeg syntes der var alt for mange sange med, som desværre ikke var særligt gode.

Det var meget de samme melodier som gik igen, hvilket er en skam når det ikke er gode melodier. Jeg ved heller ikke om teksten i sangene var bedre på engelsk, men på dansk var de virkeligt banale og ikke særligt gode eller interessante.

‘Uglydolls’ er instrueret af Kelly Ashbury, der har meget erfaring indenfor animationsfilm. Han har instrueret ‘Shrek 2’, ‘Gnomeo og Julie’, og startede sin karriere som karakterdesigner hos Disney hvor han var med på produktioner som ‘Den lille havfrue’ og ‘Skønheden og udyret’ – og efter sin tid hos Disney endte han hos DreamWorks.

Det er et imponerende cv, men når man ser ‘Uglydolls’ tænker man ikke at der er en så erfaren mand i instruktørstolen. Historien i ‘Uglydolls’ minder på mange måder om en billigere og dårligere version af ‘Toy Story’. Desværre bliver man bare ikke rørt af fortællingen som man f.eks. gør i ‘Toy Story’ og karakterene er også meget lidt mindeværdige. Det er måske fordi det mest bare føles som en kopivare.

Det kunne måske have været en god fortælling om at man ikke behøves være perfekt for at være god nok, og at man skal elske sig selv selvom man ikke er perfekt.

Men filmen kommer ikke stærkt nok igennem med sig budskab, og fortællingen bliver ødelagt at de mange mange sange. Der er dog ingen af sangene som bliver den næste ‘Let it go’, og hvis de gør så føler jeg en smule med de mange forældre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: