Debutspillefilmen viser en anden side af København, som de færreste kender!

Anmeldt af: Susanne Schatz

3 unge mennesker Laura, Niklas og Frederik bærer hver en tung fortid – og henover et døgn træffer de skæbnesvangre beslutninger

Laura prøvede at finde lykken som pornostjerne i USA, men den barske virkelighed trænger sig på – og hun flygter tilbage til Danmark. Niklas prøver at stoppe livet som narkoman via gruppeterapi og et job som handicaphjælper, hvor han planlægger en god tur i anledningen af to beboers fødselsdag. Imens prøver hans lillebror Frederik at opnå anerkendelsen i hooliganmiljøet. Alles projekter rummer en blanding af tristhed, men også et glimt af håb …

Laurits Flensted-Jensen er både manuskriptforfatter og instruktør på ‘Usynligt hjerte’. Han er uddannet som dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole. Filmens kvindelige hovedrolle er Victoria Carmen Sonne (”Holiday”), mens de fleste andre roller er besat med endnu ret ukendte talenter som Noah Skovgaard Skands (Frederik) og Niklas Herskind (Niklas) og med amatørskuespillere fra de forskellige miljøer.

Alle 3 hovedpersoner er interessante og nuancerede karakterer, og man kan godt forstå deres håb, sårbarhed og deres ønske om anerkendelse og fællesskab. Selvom de undervejs træffer tvivlesomme beslutninger, holder man af dem, og håber det bedste for dem.

Derudover viser filmen en ret ukendt synsvinkel ift. handicapmiljøet: Normalt kommer mennesker med Down-syndrom ikke særlig ofte til indsats – i hvert fald ikke som i denne film. Sommetider var jeg lidt i tvivl om, om filmen går over grænsen, om det er fair, at ”benytte” folk, som måske ikke kan beskytte sig selv! Jeg har ikke endnu fundet et svar …

Nogle scener er meget eksplicitte og barske (sex- og voldsscener) – og for min smag ville det have været nok at vise det med færre detaljer.

Kameraindstillingerne rammer og formidler en intens fornemmelse af situationerne og følelserne. De forskellige måde at filme på giver filmen noget ekstra!

Men desværre sad jeg tilbage med en vis utilfredshed og tanken om, at filmen virker lidt ”halvfærdig” eller rettere sagt ikke helt gennemtænkt. Der er nogle handlingstræk, som er forvirrende og uforløste!

I det hele taget kan man dog sige, at filmen er nogenlunde vellykket – speciel ift. at det drejer sig en debut – og skuespillerne gjorde det godt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: