Underholdende ungdomsdrama med imponerende dansesekvenser.

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

En ikke særligt original handling, men godt skuespil og en mere interessant visuel side gør ‘Battle’ seværdig.

Amalie har alt – stort hus, mange venner, kæreste og pool. Derudover er hun danser og går på en skole for moderne dans. En dag dukker en danser op på skolen som skal finde nye elever til en danseskole i Amsterdam, går Amalie all in på at træne op til auditionen. Men da hendes far går konkurs, og de er nødt til at flytte fra deres kæmpe villa og ind på et hotel, må Amalie finde et nye sted at træne. Hun tager til det lokale ungdomscenter og møder her danseren Michael. De begynder at træne hiphop med sammen og snart bliver hun en del af det lokale hiphop miljø. Men er det muligt at kombinere de to livsstile?

Der er i løbet af de sidste mange år udkommet dansefilm – bl.a. Dirty Dancing’, ‘Flashdance’, ‘Step up’-filmene og ‘Honey’. ‘Battle’ minder meget om især ‘Step-up’ filmene og derfor er filmen ikke specielt original. Men selvom man har set film med næsten samme handling før er ‘Battle’ alligevel underholdende. Det er måske på grund af det virkeligt gode skuespil og imponerende dansesekvenser.

Amalie er spillet af Lisa Teige som de fleste nok kender fra serien ‘Skam’, hvor hun spiller Eva. Hun er flankeret af en bunke andre gode unge skuespillere, b.la. Vebjørn Enger som spiller hendes kæreste Aksel og Fabian Svegaard Tapia der spiller Mikael. Derudover er danske Karen-Lise Mynster også med som den benhårde danselære.

Filmen er instrueret af Katarina Launing der tidligere har instrueret afsnit af den norske serie ‘Hotel Cæsar’, der er den længst kørende skandinaviske soap-opera serie, og serien ‘Wisting’. Battle er en fin instrueret film, som har nogle interessante visuelle valg. Især er dansescenerne rigtigt fint filmet og musikken er også brugt på en fin måde.

Som sagt er det ikke et nyt fænomen med dansefilm og handlingen i ‘Battle’ er næsten en direkte kopi af andre dansefilm, men det er alligevel så mange fine ting i filmen, og nogle spændende valg, som gør at filmen løfter sig fra at blive lidt ligegyldig til at blive en underholdende ungdomsfilm.

Der kommer sjældent gode skandinaviske ungdomsfilm – selvom der har været mange forsøg – og derfor er det dejligt når det lykkedes. ‘Battle’ er et eksempel på en ungdomsfilm der fungerer og som faktisk er ganske seværdig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: