Rom-com, med meget mere ‘com’ end klassisk ‘rom’ – og det virker!

Anmeldt af: Malene Bering

Pige møder dreng, rettere superbemyndiget magtfuld kvinde møder talentfuld, men arbejdsløse drengerøv. De klassiske ‘Pretty Women’ romantiske roller er vendt på hovedet i ‘Long Shot’ og komedien er krydrede-jokes om samtidens problematikker.

Fred Flarsky (Seth Rogen) er en talentfuld, grænsesøgende journalist med en drengerøv tendens til altid at ende i problemer. Charlotte Field (Charlize Theron) er en af verdens mest indflydelsesrige kvindelige politikere, som førhen også var Fred’s babysitter. Da Fred og Charlotte tilfældigt støder på hinanden til et event i byen, går der ikke længe førend Fred husker Charlotte,
ikke blot som babysitteren, men som hans første barndoms forelske. Spontant bliver Fred hyret som taleskribent for den kommende præsidentkandidat, Charlotte. Naturligvis stopper drengerøvs tendensen for problemer ikke natten over. De har intet til fælles, men måske modsætninger kan mødes.

Jonathon Levine er den amerikanske instruktør bag Long Shot. Han er tidligere kendte for ‘Snatched’ og mest kendt for filmen ’50/50’ som også har Seth Rogen med i kastet. Inden Jonathon Levine’s egne instruktør karriere tog fart, var han assistent til instruktøren Paul Schrader (First Reformed, 2017).

Seth Rogen spiller Fred Flarsky, den dybt provokerende sandhedsafdækkende journalist, som pludseligt finder sig selv uden et job. Seth Rogen startede på stand-up scenen allerede i sine teenage år. Hans levering af comedy i ‘Long Shot’ er gjort med den åbenlyse, umiddelbare sarkasme og selvironi, som Seth Rogen særligt har været kendt for siden sit gennembrud medio 2007. Han har været med til at skubbe grænserne for, hvordan der jokes med sex, onani, religion, politik og ulighed siden hans fremtræf – ‘Long Shot’ er ingen undtagelse.

Charlize Theron spiller  den ambitiøse og intelligente udenrigsminister, som siden barnsben har drømt om både at tage kønsdiskriminering og miljøpolitik med storm. Charlize Theron har en lang karriere med flere dramaer og actionfilm i rygsækken. Hun er desuden Oscar og Golden Globe vinder af bedste kvindelige hovedrolle i filmen Monster (2004).

Selvom Charlize Theron har rørt en smule ved drama-comedy genren, er dette den første egentlige rom-com i hendes repetoire. Hun skyer ikke væk fra comedy delen, men hun bærer størstedelen af rom-delen i ‘Long Shot’.

Natuligvis, da hendes rolle som selvstænding, kvindelig
udenrigsminister jo klart ligger op til at den romance, skal ske på hendes premisser.

Comedy/drama-kendte Levine, plus forskelligheden, Fred Flarsky (Rogen) og Charlotte Field (Theron) imellem tilføjer denne rom-com nøjagtig den passende mængde akavethed, skuespiller-talent samt berøring af samfunds-problematikker.

Det gør ‘Long Shot’ lige det sjovere end de andre. Leder du efter ‘How to loose a Guy in 10 days/50 First Dates’-tuderi, er det ikke den her, men vil du have spontant latterudbrud og samtids-dybde er dette filmen – den
afspejler sin tid.

Der kan muligvis findes valid kritik i at blandingen af rom-com med samfundsproblematikker er søgt, dog er det rart at se emnerne nå helt ud i mainstreamen, som de gør her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: