‘Apocalypse Now: Final Cut’ er på vej

Af Adam Bouttai

I anledning af storfilmens 40-års fødselsdag har Francis Ford Coppola klippet den definitive version af ‘Apocalypse Now’ (1979).

Der er ingen tvivl om at den alternative filmatisering af Joseph Conrads ‘Heart of Darkness’ (1899) har været omdrejningspunktet for et af de mest kaotiske filmsets nogensinde. Budgettet blev sprængt, settet blev hærget af en tyfon, Martin Sheen fik et hjerteanfald, og Dennis Hopper blev holdt ’in character’ med enorme mængder kokain fra filmholdet.

Instruktøren Coppola, selv, blev tvunget til at stille hus, bil og profitten fra ‘The Godfather’ filmene som sikkerhed til filmselskabet, hvis han ville færdiggøre filmen. Men ud af kaosset kom en af de smukkeste krigsfilm om Vietnam krigens grimme ansigt, der indbragte Coppola de Gyldne Palmer ved Cannes Film festivalen i 1979.

Den seneste udgave fra 2006, ‘Apocalypse Now: Redux’, ramte 202 minutter, med 49 minutters ekstra scener i forhold til biografudgaven. ‘Apocalypse Now: Final Cut’ bliver et mere stringent cut af ‘Redux’, og skærer 19 minutter ud af filmens samlede spilletid, med 183 minutters rejse ind i sjælens mørke.

Udover Martin Sheen og Dennis Hopper medvirker også Robert Duvall samt Marlon Brando i den ikoniske rolle som oberst Kurtz.

Filmen vil få begrænset visning i amerikanske biografer til august, mens en monster 4-disc Blu-ray udgave med alle udgaver, og dokumentarfilmen ‘Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse’ (1991) kan forventes på det amerikanske marked d. 27. august 2019.

Du kan nu se traileren for ‘Apocalypse Now: Final Cut’

https://www.youtube.com/watch?v=gIUIefO_2x0

Kilde: The Playlist

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: