’Bond 25’ er startet i produktion

Af Adam Bouttai

‘Bond 25’ er officielt i produktion, hvor både velkendte og nye ansigter samt én dansker pryder filmens cast og crew.

Rygte-banken har haft skyhøje renter de sidste fire år. Christoper Nolan meldte sig ud, det samme gjorde Daniel Craig, og pludselig hed 007 Idris Elba med Danny Boyle i instruktørsædet. Boyles vision løb dog også af sporet, men bare rolig, nu er alt som det skal være, i hvad der kan vise sig at blive den mest fuldendte Bond film med Daniel Craig i en sidste tur i smokingen.

Som vanligt blev det nyeste skud på Bond franchiset lanceret ved en presseevent, og denne gang var det direkte fra James Bonds åndelig hjem: Jamaica. Alle de originale Ian Fleming bøger blev nemlig skrevet i den såkaldte Goldeneye Villa, hvor cast og crew var samlet til promovering af den 25. installation for den nok mest ikoniske actionhelt gennem syv årtier.

Producent-holdet Barbara Broccoli og Michael G. Wilson fortsætter med at caste Oscar-vindende karakterskuespillere i deres antagonist-rollet. Javier Bardem i ’Skyfall’ (2012), Christoph Waltz i ’Spectre’ (2015) og nu Rami Malek.

Rami Malek har indprentet sig på nethinden hos seere  som den morfin-hungrende superhacker, der hvirvles ind i den finansielle verdens dybeste hemmeligheder i ’Mr. Robot’ (2015 – ). Efter et årti med små-roller, brød Malek igennem på det store lærred som Freddie Mercury i ’Bohemian Rhapsody’ (2018).

Danske David Dencik kommer på den fornemme liste over danske skuespillere i Bond universet sammen med Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, og Jesper Christiansen, der tidligere har ageret stopklodser for MI6 og verdensfreden. Dencik, har gjort sig særligt bemærket i ’Broderskab’ (2009) og ’Mænd og Høns’ (2015) samt med internationale roller i ’Tinker Tailor Soldier Spy’ (2011), ’War Horse’ (2011), og overfor Daniel Craig i ’The Girl with the Dragon Tattoo’ (2011).

Hvis de to ’uofficielle’ film ’Casino Royale’ (1967), og ’Never Say Never Again’ (1983) ikke medregnes, så er Cary Joji Fukunaga, den første amerikaner, der instruerer en James Bond film. Fukunaga har været med-bagmand på solide succeser som ‘It’ (2017), ‘True Detective’ (2014) og ‘Maniac’ (2018). Der er dermed ingen tvivl om at ‘Bond 25’ har samlet et drømmehold, der med rette kan retfærdiggøre de vejbump ‘Bond 25’ har været undervejs.

Jeffrey Wright, Ralph Fiennes, Ben Winshaw, og Naomie Harris, er alle tilbage i rollerne som  Bonds øjne, øre, gadget-pusher, og halv-komplicerede kærlighedsrelation.

Udover London, byder ‘Bond 25’ på locations i Italien, et sneklædt Norge, og en transatlantisk tur til Jamaica, hvor 007 holder en velfortjent restitution, inden han igen må iklæde sig smoking, lyddæmper og klima-principper med sin, nu elektriske, Aston Martin.

Bond 25, får titel senere på året og premiere d. 8. april 2020.

Kilde: Variety,  Eon Productions,

Af Adam Bouttai

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: